Gode fif til flotte billeder af din firbenede ven!

28-04-2018 15:47

Det er konfirmationstid, og du vil måske gerne have taget nogle billeder af dig og din pony - men hvordan får du det perfekte billede? Ridehesten Junior giver dig her en række gode fif til flotte billeder af din firbenede ven

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Vi kender alle det med, at man en sjælden gang imellem får taget et rigtig flot billede af sin hest eller pony. Her kommer nogle gode råd og fif til, hvordan du kan få taget endnu flere seje fotos af din firbenede ven.

1. Det rigtige kamera
Først og fremmest er det altid lettere at tage gode billeder med det rigtige kamera. Det optimale er det, der kaldes et spejlreflekskamera. Det kan tage mange billeder på få sekunder, og det er super kvalitet. Et spejlreflekskamera er perfekt at ønske sig enten i gave eller til sin konfirmation, da de godt kan være lidt dyre. Man kan også vælge at købe et brugt kamera.

Nyheden fortsætter efter annoncen

2. Gør først din hest i stand
Er det modelbilleder, du vil du at tage, så sørg for, at HELE hesten er ren. Du kan aldrig regne med kun at tage billeder fra den ene side, eller kun forfra. De sjoveste billeder er ofte dem, der bliver taget i en uventet situation. Sørg derfor for, at hele hesten er ren og lav lidt hyggetid ud af det.

3. Hastværk er lastværk!
Har du travlt, så vent hellere til en anden dag, med mindre du kan leve med, at hesten måske ikke lige står, som du ønsker. Det er ikke altid at hesten forstår, at den skal stå helt stille, se smuk ud og have ørerne fremme. Så tag dig god tid og nus lidt om din hest i stedet for. Så bliver det hele også lidt sjovere.

4. Det er lettere at være to
Tag ud til din hest med en ven eller veninde, det gør det nemlig meget lettere og hyggeligere at være to om det. Desuden er det næsten umuligt selv at styre hesten og samtidig få taget nogle flotte billeder, der er taget fra forskellige vinkler.

5. En smuk baggrund
Det er dejligt, når hesten er smuk, men for at få det perfekte billede skal baggrunden matche. En flot baggrund kan være en helt grøn hæk, så der bliver skabt en grøn ”mur”. Eller på en flot allé, og en mark kan også sagtens give den ideelle baggrund. Så find først et godt sted, og tag så hesten med derud.

6. Portræt, opstilling – hvordan i alverden?
Det er ikke altid let at vide, hvad et portræt er, og hvor meget af hesten, der skal med, når man taget et opstillingsfoto. Et portræt af hestens hoved er fra et par centimeter over ørerne til et par centimeter under mulen, således at det kun er hestens hoved, der er i fokus og intet andet. Hvis der er så er en smuk baggrund, kan man zoome mere ud, så der kommer mere hest og baggrund. Det er smag og behag. Et opstillingsfoto er derimod præcis sådan her: Fra hale til mule og fra ørespids til det nederste af hovene. Der er kun hesten med på billedet.

7. Hvordan får jeg min hest til at se smuk ud?
Helt almindelig babyolie er et af de gode tricks. Du tager lidt og gnider det ind i dine hænder, hvorefter du smører et tyndt lag henover hestens øjne (det skal selvfølgelig ikke øjnene!) og ned over mulen; godt og grundigt, så det rigtigt fremhæver hovedets udtryk. Nogle gange kan det være nødvendigt at lade det tørre lidt og trække en strigle henover. Man kan selvfølgelig selv bestemme, om man vil putte det i hele hovedet, men ellers er det godt ved øjnene, og på mulen har det en super effekt.

8. Min hest skal have ørerne fremad
Nogle gange kan det være svært at få hesten til at forstå, hvad man gerne vil. Hvis din hest ikke kigger på noget, så ørerne kommer frem er det en god idé at have noget, der er lidt ”farligt” eller spændende. Det kan være et tøjdyr, der kastes lidt rundt med, en plasticpose der rasler eller noget, du ved, din hest vil kigge efter. Det er her igen en fordel at være to, så den ene kan holde hesten og springe lidt rundt, mens den anden tager billeder.

9. Fyr løs, du kan aldrig få for mange!
Det tager ikke lang tid at tage mange billeder, men det tager rigtig lang tid at sortere dem. Har man tålmodigheden til at sortere mange billeder og være kræsen, så skal man endelig bare fyre løs!

10. Godbidder giver pote
Nogle heste kan lære, at lyden , der kommer fra et kamera, betyder godbidder. Men selvom hesten ikke forstår at posere, når kameraet laver klik-lyde, så giv alligevel en godbid. Hesten skal også synes, det er sjovt og dejligt at få taget billeder.
Disse råd gælder selvfølgelig også, når der skal tages ridebilleder, der er ingen forskel, bortset fra, at man nu skal tage billeder af en hest i bevægelse, som kræver en anden indstilling af kameraet.

Det var 10 gode råd til, hvordan du kommer i gang med at tage flotte , seje og sjove billeder af din hest.

God fornøjelse.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen