Kriterier for udtagelse til UVM i dressur

12-03-2018 11:35, af Thomas Bach Jensen

Ønsker du at tilmelde din hest til udtagelse til UVM i dressur, eller er du interesseret i at kende stævnedatoerne for at lægge dem i din kalender for sommerens vigtigste aktiviteter, så læs meget mere her 

Copyright Ridehesten.com
Jan Møller Christensen og Hesselhøj Donkey Boy ved udtagelsen til UVM 2017, hvor de vandt bronzemedalje for 5-års.

Grundet anden placering af DM-stævnet på Broholm vil udtagelsen i år være en anelse ændret. Det betyder, at der vil være iagttagelse med frasortering på Broholm under DM-stævnet fra den 7.-10. juni 2018, medens den endelige udtagelse vil foregå tættere på definite entry i forbindelse med et særskilt UVM-arrangement på Vilhelmsborg, Aarhus den lørdag den 7. juli 2018.
Igen i år 2018 vil der være heste, der indgår i en bruttotrup. Bruttotruppen skabes på baggrund af championaterne i de to avlsforbund i Danmark, der er medlem af WBFSH, samt fra Dansk Ride Forbunds Championat i 2017.

Til DM-stævnet vil ekvipagerne blive bedømt af O-dommer og det danske landsholds holdleder Helle Krasnik Trolle, U18/U21-landtræner og berider Dennis Fisker samt landstræner Natalie zu Sayn-Wittgenstein. Den endelige udtagelse på Vilhelmsborg sker på baggrund af programridning i det indledende FEI-programmer samt indlagte øvelser fra finaleprogrammet. Her vil ekvipagerne blive bedømt og udtaget af O-dommer Helle Krasnik Trolle samt U18/U21-landstræner Dennis Fisker, der tillige vil give sparring til rytternes videre arbejde.

Den endelige udtagelse vil ske på baggrund af det samlede billede fra alle tre ridt.

Bruttotruppen består af:

  • De heste, der repræsenterede Danmark i 2017 til UVM for 5-års og 6-års heste
  • De to bedste TAF-heste fra Dansk Trakehner Avlsforbunds Championat 2017 i hver årgang (4-, 5- og 6-års)
  • De seks bedste DV-/TAF-heste fra 4-, 5- og 6-års klasserne til Dansk Ride Forbunds Championat for unge heste 2017
  • De seks bedste heste fra Dansk Varmblods Unghestechampionat 2018 i Herning

Bruttotruppens heste vil fremgå på de to avlsforbunds hjemmesider fra ultimo marts 2018, og de vil ikke blive særskilt inviteret. Disse heste behøver ikke at fremsende livsnummer til UVM-udvalget, da deres afstamning er godkendt.


Udtagelse og frasortering til DM-stævnet på Broholm fra den 7.-10. juni:
Afholdes på Broholm og tilmelding via boksbestilling sker gennem DRF Go. Der skal altså bestilles boks for at deltage i udtagelsen. Alle skal desuden fremsende udfyldt tilmeldingsskema, som kan findes på de to avlsforbunds hjemmesider.  Her oplyses blandt andet hestens livsnummer samt kontaktinfo på rytter/ejer, således at relevant info kan tilgå forud for udtagelsen med frasortering på Broholm. Tilmeldingsskema skal fremsendes senest den 18. maj 2018 til Barbro Saul: barbrosaul@gmail.com . På førstedagen rides det alderssvarende Indledende FEI-program, mens det er det alderssvarende Finale FEI-program på andendagen. Ekvipagerne bedømmes af O-dommer Helle Krasnik Trolle, U18/U21-landstræner Dennis Fisker samt landstræner Natalie zu Sayn-Wittgenstein, der også via åben mikrofon vil bidrage med justeringsforslag til det videre arbejde med hesten.
Udtagelsesklasserne på Broholm er kun åbne for DV- og TAF-registrerede heste, og tilmelding sker via boksbestilling på DRF Go. Klasserne på Broholm er ikke pønalitetsgivende, og der vil ikke være præmieoverrækkelse. Umiddelbart efter arrangementet oplyses det, om ekvipagen inviteres til den endelige udtagelse lørdag den 7. juli 2018. 

Endelig udtagelse på Vilhelmsborg, Aarhus lørdag den 7. juli 2018:
Udtagelsen vil ske lørdag den 7. juli 2018. Rytterne skal ride det alderssvarende Indledende FEI-program samt udvalgte øvelser fra finaleprogrammet. I infobrev forud for arrangementet vil det fremgå, hvilke øvelser det drejer sig. Der afsættes desuden tid til justeringsforslag fra dommerne, der her består af O-dommer Helle Krasnik Trolle samt U18/U21-landstræner Dennis Fisker. Udtagelsen af de fire ekvipager i hver årgang, der skal repræsentere Danmark, træffes på baggrund af alle tre ridt og annonceres umiddelbart efter de enkelte årgange. Dertil udnævnes 2 ekvipager i hver årgang som reserver. 

Falsterbo-udtagelse:
Falsterbo Horse Show afholdes i perioden 7.-15. juli 2018, men UVM-udvalget har intet med udtagelse hertil at gøre, da det ligger helt i DRF-regi. UVM-udvalget vil dog gerne opfordre rytterne til at afstemme stævnekalenderen for den enkelte hest, således at hestene får de bedste muligheder for at vise sig optimalt. Udtagelse til Falsterbo Horse Show foregår ifølge deres propositioner via kvalifikationerne i Ringsted Sportsrideklub den 16.-17. juni 2018 og Billund Rideklub den 23.-24. juni 2018.

DRFs championat for ungheste:
De heste, der kommer til start for Danmark under UVM i Ermelo, vil som de foregående år have direkte adgang til finalestævnet på Blue Hors, Randbøl i uge 41.

Wild-card
Der kan i ganske særlige tilfælde uddeles et wild-card pr. land, som der særskilt skal ansøges om til UVM-udvalget. Ønsker man at komme i betragtning, skal der fremsendes video eller link til optagelse af programridning af såvel det indledende som finaleprogrammet i det respektive alderstrin. Fremsendelse skal ske til Barbro Saul på: barbrosaul@gmail.com , og optagelsen skal være UVM-udvalget i hænde senest den 1. juni 2018. Husk desuden at oplyse hestens livsnummer. Der svares via mail efter UVM-udvalgets gennemsyn. 

UVM-stævnet i Ermelo, Holland:
Vi tilmelder de udtagne ekvipager, men selve startgebyret indeholdt opstaldning vil være for egen regning. Der vil være mulighed for fælles indkvartering for rytterne for egen regning på nærliggende hotel.
Ved UVM-stævnet deltager de to chef d’équipe, som er behjælpelige under hele stævnet.


Krav til de udtagne ekvipager:
Da der er tale om et avlsarrangement under WBFSH, som kun Dansk Varmblod og Trakehner-Avlsforbundet i Danmark er medlemmer af, kan der alene udtages heste, som kan godkendes af de respektive avlsforbund, der efterser de enkelte hestes stamtavler. 

Økonomi:
Omkostninger til transport mv. af ekvipagerne til såvel udtagelsen som til UVM-stævnet i Ermelo, opstaldning og startgebyrer samt udstedelse af internationalt hestepas (FEI-pas), kredsdyrlægebesøg inden afrejse afholdes alle af rytterne/ejerne. (Der er ikke krav om international rytterlicens for rytterne.)

Kort oprids over skæringsdatoer til UVM 2018:

  1. Ultimo marts: Offentliggørelse af UVM-bruttogruppen på de to avlsforbunds hjemmesider
  2. 18. maj 2018: Deadline for fremsendelse tilmeldingsskema med henblik på deltagelse i UVM-iagttagelse med frasortering til DM-stævnet på Broholm 
  3. Maj 2018: Bestilling af boks via DRF Go til DM-stævnet
  4. 1. juni 2018: Deadline for ansøgning af wild-card
  5. 9. og 10. juni 2018: Iagttagelse med frasortering på Broholm
  6. 7. juli 2018: Endelig udtagelse til UVM 2018 ved DM-stævnet på Broholm

UVM-udvalget 2018:
Ane Marie Jensen (23 35 29 47) og Barbro H. Saul (41 69 49 00), som gerne besvarer spørgsmål, samt observatør Suzi Fischer.

/Pressemeddelelse.

Læs også

Danske wild-cards til UVM på Zangersheide

27-08-2017 22:52, af Thomas Bach Jensen

Den danske UVM-udtagelseskomité i springning har i dag givet 11 wild cards til UVM på Zangersheide i september

12 heste og 10 ryttere skal til Ermelo (video)

09-07-2017 11:33, af Thomas Bach Jensen

Der er nu udvalgt de 12 heste, der skal repræsentere Danmark ved UVM i Ermelo sammen med deres 10 ryttere – beriderne Carina Cassøe Krüth og Kenneth Damgaard er hver kvalificeret med to heste

UVM-udtagelse som publikumsmagnet

08-07-2017 22:59, af Thomas Bach Jensen

Tilskuerne ved DM på Broholm stimlede i aften sammen om den indledende runde af UVM-udtagelsen for unge dressurheste

Københavns Mesterskaberne i dressur

21-01-2013 09:33, af Signe Wiese
I weekenden blev den 23. udgave af Københavns Mesterskaberne i dressur skudt i gang. Mesterskaberne er et samarbejde mellem Holte Ride Klub, Sportsrideklubben Vallensbæk og Sportsrideklubben

Resultater: Herning og Glamsbjerg

01-05-2012 13:36, af Signe Wiese
I weekendens stod den på landsstævne i dressur hos Herning Rideklub, og i Glamsbjerg tog springrytterne hul på udendørssæsonen - her følger de sidste resultater

De Olympiske og Paralympiske Lege samles i DIF

20-09-2017 13:47, af Camilla Tiefensee Schrøder

DIF overtager ansvaret for den danske deltagelse ved De Paralympiske Lege (PL) og sidestiller dermed parasporten og almenidrætten.

Ponylandstræner i dressur søges

12-12-2012 13:26, af Signe Wiese
Pony|
Dansk Ride Forbund søger nu landstræner til ponydressurrytterne

Holland har sat dressurhold for de unge

17-05-2009 09:16, af Thomas Bach Jensen
I Holland har man netop offentliggjort bruttoholdene i dressur for ungrytterne, juniorrytterne og ponyrytterne.

Århusmestre i dressur 2011 fundet

13-06-2011 20:30, af Maria Schacht
Det blev under stort set tørt vejr, at århusmestrene 2011 i dressur blev fundet i dag

Talentsamlinger i dressur for juniorer

18-09-2014 12:47, af Nina Marie Villadsen

Er du juniorrytter i dressur (født i 1997 eller senere), så læs her om Dansk Ride Forbunds tilbud til dig 

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Thomas Bach Jensen

Webredaktør og nyhedsvagt

Thomas Bach Jensen
20 33 86 83
tbj@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Banebrydende spændende nyt om Købeloven!

18-03-2018 12:58, af Thomas Bach Jensen

EU-Kommissionen har lagt op til, at handel med levende dyr skal udgå af reglerne om forbrugerkøb, hvilket sandsynligvis betyder, at den danske købelov på dette område føres tilbage til de regler, der var gældende før 1999

15 grunde til, at hopper er bedre end vallakker

26-02-2014 14:01, af Nina Marie Villadsen

Hopper har af og til et lidt blakket ry, men engelske Horse & Hound giver her 15 grunde til, at hopper angiveligt skulle være bedre end vallakker – er du enig?

Don Schufro - et kvart århundred i morgen

20-03-2018 06:36, af Thomas Bach Jensen
Avl|

Kongen af hingstestalden på Blue Hors fylder på onsdag et kvart århundred. Det er Don Schufro, som er en af verdens mest anerkendte hingste i dressurhesteavlen

28 hingste med bestået 10-dages test

20-03-2018 15:12, af Thomas Bach Jensen
Avl|

På Tørring Ridecenter bestod 28 hingste idag den endelige eksamen for at opnå bedækningstilladelse for 2018

Fiontini er sikret på danske hænder! (video)

14-03-2018 15:03, af Thomas Bach Jensen

En af verdens mest lovende unge dressurheste, DV-hoppen Fiontini, er nu købt i partnerskab af Stutteri Evo og Helgstrand Dressage for at sikre en hest frem mod OL 2020 i Tokyo

Godkendelse uden fremstilling

15-03-2018 15:25, af Thomas Bach Jensen
Avl|

Som man kunne læse i seneste nummer af magasinet Ridehesten, har Dansk Varmblods avlsledelse bevilget en dispensation for hingsten Casall Sem, der altså opnår forlænget avlsgodkendelse for sæsonen 2018

Fire nye danmarksmestre i Hedensted

18-03-2018 19:23, af Thomas Bach Jensen
Pony|

Finaleklasserne i DRF's indendørsmesterskaber i springning for children- og ponyryttere fik i dag en festlig afvikling i Hedensted Og Omegns Rideklub, hvor medaljevinderne blev behøring fejret

Select Ecco lever ikke mere

20-03-2018 10:34, af Kristine Ulsø Olsen

I en alder af 19 år blev læremesteren Select Ecco i går aflivet – en hest som gav både Anna Kasprzak og Victoria Vallentin deres debut i Grand Prix

Charlotte Dujardin klar til internationalt comeback

19-03-2018 13:01, af Camilla Tiefensee Schrøder

Efter pensioneringen af hendes legendariske hest Valegro har den britiske dressurrytter Charlotte Dujardin været fraværende på de internationale Grand Prix-baner, men hun er nu klar med et nyt talent

Unghest placeret i Herning og Toscana på samme uge

15-03-2018 18:11, af Camilla Tiefensee Schrøder

I lørdags blev Martin Dinesen Neergaard og Dusty Devil nummer tre i Youngster Cup-finalen i Herning efter at have ligget i toppen alle dage. Nu er de rykket til Toscana og har allerede opnået flere placeringer