Ny undersøgelse i reproduktion og vaccine hos heste

23-09-2016 15:35

To dyrlægestuderende er i gang med at lave et specialeprojekt i Reproduktion hos heste på Københavns Universitet, i den forbindelse kan du være dem en hjælp – læs her hvordan 

Copyright Ridehesten.com

Projektet har fokus på Equity-vaccinen, som er en vaccine der indeholder et stof, der ligner kønshormonet GnRH, og når hesten vaccineres, vil der dannes antistoffer imod det naturlige GnRH kønshormon. Dette resulterer i, at hopperne går ud af brunst, og hingste vil udvise mindre ’hingstet’ adfærd.

Vaccinen benyttes ofte til heste med diverse adfærdsproblemer, såsom hvinskhed hos hopper under ridning eller andre problemer under brunstperioden, eller fordi man vil have en lettere håndterbar hingst, men ikke ønsker kastration.

- Vi vil i vores opgave belyse, hvordan dyrlægerne i Danmark bruger vaccinen, og hvilke problemer hesten har. Vaccinen har kun være tilgængelig på markedet siden 2013, og vi vil derfor prøve at undersøge, om hesteejerne har været tilfredse med vaccinen, og om det har løst hestens problemer, fortæller Zenta Vinther og Anders Nybo, der står bag projektet.

Besvar spørgeskemaet herunder, hvis du vil være behjælpelig.

Dyrlæger:

https://da.surveymonkey.com/r/88VM2X7

Hesteejere:

https://da.surveymonkey.com/r/5P8XZ88

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner