Ponyrytterne kæmper i Frederikshavn

15-09-2017 19:19

Hele 36 hold dyster de næste tre dage om titlen som Danmarks bedste hold, og de første ponyryttere har i dag været på banen for første gang

Nyheden fortsætter efter annoncen

Frederikshavn Rideklub har i dag budt velkommen til dette års DM i ponydressur for hold. Hele 36 hold er klar til at dyste om at blive Danmarks bedste hold.

Mesterskabet afvikles over en kvalifikationsrunde og en finale. Stævnet varer i tre dage, og holdenes LA4 og PRT-ryttere i dag været på banen, mens det i morgen gælder PRI og PRM.

I dagens LA4 var det Maja Emilie Leth og Goldfever Hella Bella e. Triple Tree´s Prince Perfekt/Diamant II (opdr. Stald Kyø v/Birgit Kristensen), der løb af med sejren. Det blev en stensikker sejr til ekvipagen, der opnåede 70,729%. Andenpladsen gik til Victoria Toft Waksvik på Rawa´s Anubis e. Antario N (opdr. Kay Walton & Hanne Ramsgaard) med 69,219%, mens Amalie Smila Thomasen med hingsten Fronerthig Revolution e. Derwen Revelation/Ceredigion Tywysog, der leverede 69,062%.

PRT-rytterne var også banen i dag, hvor det blev en sejr til Laura J. Rasmussen og hoppen Hedemand´s Megare e. Chamberlain/Fadjec OX (opdr. Hans Hedemand ). Ekvipagen leverede et flot program, der af dommerne blev honoreret med  72,179 %, lige i hælene red Sophia Winter Andersen med Terbofens Charico e. Charivari/Contendro I (opdr. Peter Terbofen) med 72,154 %, mens Cecilie Hedegaard på Strandgaards Challenger e. FS Champion De Luxe/FS Pour L´Amour snuppede tredjepladsen med 70,726%

Det betyder at det foreløbig er Møllebakkens Rideklub bestående af Cecilie Hedegaard, Emilie Balling Nissen, Amira Aasted Jespersen og Laura Elisabeth Kjær Rohmann, der står det DM guld, mens sølvet foreløbig står til Vallø Sportsrideklub og bronze til Stald Grønvang Sportsrideklub. Men intet er afgjort endnu. I morgen rider holdenes to øvrige ryttere på banen, hvorefter de bedste hold går videre til søndagens finale, hvor guld, sølv og bronze uddeles.