20 tips fra Charlotte Dujardin

10-05-2015 14:29

Anne-Sofie Schou Munk

Under World Cuppen i Las Vegas gav Charlotte Dujardin en clinic, her er nogle af hendes bedste tips

 

Om at være modig:

"Folk er så bange for at give slip på hesten, og bange for at de kommer til at blive bukket af. Hvis du giver hesten et spark, er du nødt til at give efter på tøjlen. Jeg søger ikke nødvendigvis fremdriften, men en reaktion for benene. "

"Du må ikke være bange for hestens kraft (power). Du skal bruge den."

Ved at være opmærksom på detaljerne:

"Hvor mange mennesker øver sig rent faktisk på skridten? De tror, det er tid til at sidde der og sms'e på telefonen. Det er en øvelse der giver dobbelt karakter i de fleste programmer. Du burde stile efter at din hest virkelig skridter fremad. Du vil have følelsen af, at de tager dig med fremad. "

"Dine hjørnepassager og kortsider skaber de efterfølgende øvelser, ni gange ud af ti er du nødt til at gøre noget ud fra et hjørne. Hvis du rider dårligt rundt i hjørnet, rider du også en dårlig øvelse."

Om at opbygge en relation fra bunden:

"Jeg tror, nogle af de bedste kombinationer i dressur er med mennesker, der har arbejdet med hesten fra bunden og nået til toppen, i stedet for bare at købe færdiguddannede heste. Jeg rider stadig selv mine heste til. Jeg synes det er så vigtigt. Du får sådan et fint partnerskab og en speciel forbindelse med hesten. Jeg vil gerne kende dem fra inderst til yderst, og vinde deres tillid."

Om at have prioriteterne i orden:

"Jeg sagde til Dean, min forlovede," Du ved hestene kommer først. Hvis du ikke kan lide det, så ved du hvor døren er. "

Om det grundlæggende:

"Hold det nemt og enkelt. Det er, hvad det hele handler om."

"Varme heste skal lære at blive redet for schenklerne. Dovne heste skal lære at gå uden pres fra schenklen."

”Hver overgang du rider derhjemme skal være en god en."

"Gør mindre. Mindre er mere "

"Jo mere hesten siger nej tak, jo mere sidder jeg der og siger," Uh, jo.'"

"Tænk på at dine hænder skal blive foran sadlen og at du altid skal ride hesten frem til biddet, du skal ALDRIG trække hesten tilbage."

"Den dovne hest giver en lyst til at jage på dem hele tiden. Du skal få dem engageret og få dem til at reagere hurtigere på hjælpen, ikke jage dem hele tiden."

Om unge heste:

"Du er nødt til virkelig at belønne de unge heste og gøre al træning sort og hvid, og forlange hurtige reaktioner."

"Ligeudretning er en af de sværeste ting i dressur. Selv hvis de er helt unge, er du stadig nødt til at begynde at lære dem at være ligeudrettede "

Om hvad man skal gøre for at få en top karakter:

"De bedste Grand Prix heste er dem, som både kan ”sætte sig” og skubbe af. Mange heste er dygtige til en af tingene, men at finde en hest, der kan gøre begge dele er svært."

"Den frie trav: hvad der skal til er overtrædning. Hos nogle af dressurhestene på højeste niveau, er alt hvad du ser de fantastiske forben, men der er ingen overtrædning (manglende indundergriben). Det burde ikke udløse en god karakter. "

Om hestes velbefindende:

"Vi skridter altid ud efter træning. Atleter skal lave udstrækningsøvelser, og din hest er en atlet. Det er virkelig vigtigt, at du tænker på det. Hesten er dit redskab, og din bedste ven."

"Når noget er gjort godt, gives en belønning og en lille pause. Vi må ikke være for grådige."

"Som ryttere er vi nødt til at sikre os, at hestene ikke kan forudse, hvad vi laver. Vi kan ikke bare træne og gøre det samme hver dag. For eksempel, når vi træner pirouetter, gør vi det ved at: gøre buen større, mindre, ride hurtigere eller langsommere; vi ændrer bøjningen. Vi laver øvelserne for at få programmerne til at fungere bedre, uden at skulle lave korrekte pirouetter hver dag. Belastningen på hesten vil blive alt for hård, og det er unødvendigt."

 

Kilde PS Dressage

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen