45 dage til EM - og hvad så?

07-07-2017 07:52

Der er i dag 45 dage til åbningen på det fire-dobbelte EM i Göteborg - i disse dage kæmper dressurrytterne om en plads på holdet ved DM på Broholm

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Nerverne hænger lidt udenpå hos de aller bedste dressurryttere denne weekend, for efter DM-stævnet på Broholm sætter landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein en smal bruttotrup til EM i Göteborg. I første omgang bliver seks ryttere og reserver udpeget til at deltage i det præstigefyldte stævner i Aachen (14. -23. juli) blandt disse seks ryttere, skal der udpeges fire, som skal ride Nations Cup 5* ved stævnet og to ryttere, som skal ride 4*. Og det bliver blandt denne trup, at holdet til EM skal sættes.

Måske spillede nerverne selv de bedste ryttere et lille pus i den indledende Grand Prix-klasse ved DM, som blev præget af fejl, men også af mange højdepunkter. Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassisy var, som ventet, helt suveræne, og med knap 80% har de også lagt billet ind på at være i topkampen ved EM. Cathrine behøvede ikke ride med maksimal spændstighed på Cassidy, men hun kunne vise et smukt, harmonisk og fejlfrit program. Cassidy står så flot fortil gennem programmet og det eneste Cathrine gerne ville ændre efter gårsdagens program, var at få lidt mere løft i piafferne, der ellers vises på stedet - en øvelse som hun iøvrigt scorer flere 8-taller i.
Dufour er selvskrevet til EM, det samme må man formode er gældende for den dobbelte OL-deltager Anna Kasperzak og 18-årige Donnperignon, der her i sin karrieres efterår viser topform, og karrierens flotteste piaffearbejde. Pepe, som han kaldes, har fået trukket et par betændte kindtænder ud i overmunden, men han er helt fit, og i arbejde nu, fortæller Anna.

De to OL-ryttere Anders Dahl og Agnete Kirk Thinggaard viste begge en positiv udvikling fra sidste års OL i Rio, men fik desværre også begge fejl i serierne, hvilket naturligvis også prægede de points, som de opnåede i Grand Prix-klassen. Daniel Bachmann Andersen og Rikke Svane, der begge var på EM-holdet i Aachen forrige år, har også meldt sig ind i top fem, og i går sluttede Anna Zibrandtsen lige udenfor placeringsrækken med sin nyindkøbte OL-hest Arlando, der desværre virkede lidt spændt og ukoncentreret. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Landstræner Nathalie Zu Sayn Wittgenstein ærgrede sig over de mange fratræk i første afdeling, som hun tillægger, at de danske ryttere rider mod hinanden for sjældent, og derfor fik trykket for meget til deres heste på førstedagen.
- Det var øv, for de så alle sammen fine ud på opvarmningen, siger landstræneren, der dog forventer flere fejlfrie ridt i dagens Special.
- Cathrine er i en liga for sig. Men jeg havde regnet med, at hun kunne præstere så godt. Og hun har endnu ikke trådt speederen i bund, så der er mere at komme efter i de næste runder, slutter landstræneren.

Det skal derfor blive uhyre interessant at følge klassen i dag, hvor anden afdeling rides i Grand Prix Special. Klassens første rytter, er DM-debutant Signe Kirk Kristiansen, og hun rider Her Highness O på banen kl. 12.30.

Se startrækkefølgen HER

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen