70.000 kroner i S-klasserne på Riders Cup

31-10-2020 08:52

Annika Knudsen Lorentsen

Der er samlet en stor pulje penge ind, som rytterne kan vinde i S-klasserne ved landstævnet på Riders Cup i denne weekend. Irske Shane Carey vandt i går 7000 kr. i S-klassen, mens vinderen af dagens S kan tage fra Riders Cup med 15.000 kroner og flotte ærespræmier

Copyright Ridehesten.com
Tina Lund og Centina 10 blev 2'er i gårsdagens S på hjemmebane. Foto: Ridehesten.com/Mette Emilie Pedersen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I denne weekend er Riders Cup værter for landsstævne i springning, og selvom det er ærgerligt, at der ikke kan inviteres publikum indendøre, så har Riders Cup lagt sig i selen for at skabe et godt stævne for rytterne. 

Det indebærer blandt andet, at der i stævnets S-klasser er forhøjede doteringer, og faktisk gives der hele 70.000 kroner i samlede præmiepenge i de to S-klasser. 

– Rikke Haastrup, som selv har været med til at hente penge ind til doteringerne har selv tre heste til start. Glen Nielsen, som ejer Riders Cup, har fløjet Tina Lund hjem fra Dubai, for også, at hans heste har chancen for at være med i kampen om de flotte præmiesummer, fortæller Dorthe Ketterle, som altid er en stor drivkraft bag stævnerne der afholdes hos Riders Cup og fortsætter:

– S-klassen som blev redet i går aftes var rytternes egen S-klasse, for her havde 10 ryttere doneret en sum penge, som de 24 ekvipager i klassen skulle dyste om. Den anden klasse sponsor er Global Trucks og i dagens S fordeles 75 % af de 70.000 blandt klassens placerede. 

Copyright Ridehesten.com
Shane Carey og Contenance ved World Cup Herning 2020. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Sejr til Shane Carey
Første S-klasse blev afgjort i går aftes, og her tog irske Shane Carey med Contenance 15 e. Cornet Obolensky/Darco sejren og dermed de 7000 kroner, som der i dag var til førstepladsen.

Andenplads blev vundet af Tina Lund med Centina 10 e. Cento/Argentinus og dermed hentede hun en del af pengene hjem til Riders Cup. Tredjepladen gik til norske Fredrik B. Seim med den velspringende 9-årige vallak Quevara van de Vlierbeek Z e. Quintus/Omar. 

God afvikling trods corona
Det er et stort arbejde at forberede et landsstævne, og på grund af de indførste coronarestriktioner, har det været et endnu større arbejde for arrangørerne på Riders Cup denne gang. Riders Cup er heldige med deres gode og rummelige faciliteter, som har gjort det muligt at afholde et stævne af denne kaliber. 

– Det er lidt trist at mange snakker og råber op på de sociale medier omkring afholdelsen af stævner, i stedet for at prøve at holde vores sport i gang, understreger Dorthe og fortsætter:

– Jeg forstår dog, at det er ud af frustration, at der snakkes så meget om hvad man ikke må, men her hos os, glæder vi os i hvert fald over 3 gode dage med god ridesport på Riders Cup. Og at det kan lykkes på trods af de mange restriktioner. 

Copyright Ridehesten.com
Glen Nielsen, som ejer Riders Cup. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen