Andenplads i Nation Cup og sejr til Alexander (video)

10-06-2021 16:00

I morges tog dressurrytterne hul på dressurklasserne i Hagen og her blev det til flere placeringer i de individuelle klasser for de danske junior - og ungrytterne. Samtidig red de danske juniorryttere sig ind på andenpladsen i Nations Cuppen, hvor Alexander Helgstrand individuelt vandt klassen

Andenplads for juniorrytterne i Nations Cup
Mens springrytterne allerede var i ilden ved ungdomsstævnet, Future Champions i tyske Hagen i går, red dressurrytterne først op ad midterlinjen i dag.

Her til eftermiddag red juniorrytterne stævnets første Nations Cup og her formåede de danske ryttere at puste tyskerne i nakken. Holdet som bestod af Annabelle Rehn på Vestervangs Garson e. De Noir/Ragazzo (opdr. Martin Klavsen), Frederikke Gram Jacobsen på Ryvangs Zafina e. Blue Hors Zack/Come Back II (opdr. Alex Dyrgaard) og Alexander Yde Helgstrand og Grevens Sa Va e. Blue Hors Soprano/Blue Hors Romancier (opdr. Svend Skov Poulsen og Dorit Greve), var særdeles velridende og individuelt placerede de sig som nummer et, fire og fem. I det at det kun er to af rytternes resultat som tæller med i holdkonkurrencen, blev det til sammenlagt 147,23% til forskel for tyskerne som vandt Nations Cuppen med 148,73%.

Individuelt i klassen var Alexander Helgstrand og Grevens Sa Va bedst af alle, da de med 74,74% indtog førstepladsen foran to tyske ryttere og fik derved afspillet den danske nationalmelodi.

– Det er mega stort at komme herned til Hagen og samtidig vinde. Det er ret varmt hernede, så det er lige med at finde en passende balance for at bevare energien i hestene, men det lykkedes. Samtidig har jeg jeg virkelig knoklet med at finde det rigtige tempo med Sa' Va' og det lykkedes, så hun var bare med mig i dag, fortæller Alexander fra Hagen. 

Se Alexanders ridt nederst i nyheden.

Copyright Ridehesten.com
Victoria Cecilie Bonefeld Dahl på Comtesse. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bjørg Frank Bojsen

Flere individuelle placeringer
I morges red junior - og youngrider i morges på hver deres bane de individuelle klasser, hvor der også blev redet flere placeringer hjem. I youngridernes individuelle klasse formåede Victoria Cecilie Bonefeld Dahl på Comtesse e. Caprimond/Heslegard’S Rubin (opdr. Sabine N. Petersen) at ride sin ind på femtepladsen med 70,44%.

Hos juniorrytterne var det uhyre tæt på at stævnet skulle åbnes med en dansk sejr, men de sidste marginaler manglede for Sophia Ludvigsen, som blev ramt af stor dommeruenighed. Med Blue Hors Quintana e. Quantensprung/Desperados opnåede hun 72,12% og var blot 0,15% fra at vinde dagens klasse. I stedet blev det til en andenplads, på trods af at to af klassens tre dommere havde Sophia som vinder. Det samme billede var gældende for Laura Gotteberg Brandt Jakobsen på Romio Højris e.  Blue Hors Romanov/Blue Hors Don Schufro (opdr.  Betty Rasmussen) hvor dommerne havde hende som nummer 2, 2 og 10. Med 71,71% lykkedes det dog Laura at indtage tredjepladsen.

Se alle start - og resultatlister for hele stævnet HER

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner