Auktion: Solgte føl opnåede flot gennemsnitspris

19-09-2020 20:11

Annika Knudsen Lorentsen

Følauktion Nord blev i dag afsluttet, og i alt lykkedes det at sælge 8 føl til en gennemsnitspris på 34.800 kr, og Ulrik Kristensen fra auktionsudvalget fortæller, at det har været lærerigt at afvikle auktionen online, og at de er godt tilfredse med resultatet

Copyright Ridehesten.com
Højager St. Schufro Junior blev dyreste solgte føl og blev solgt til Blue Hors. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

19 føl var i dag udbudt på Følauktion Nord og det lykkedes at sælge 8 af føllene til en gennemsnitspris på 34.800 kroner. 

– Vi er tilfredse med auktionen, og de otte føl som er blevet solgt til en gennensnitspris som er lig det normale, fortæller Ulrik Kristensen fra auktionsudvalget og fortsætter:

– Det har været en god læringsproces at holde auktionen online, både for os, for køber og for sælger. Vi er glade for, at vi fik lavet en netauktion og samarbejdet med ClipMyHorse har fungeret rigtig godt, og det har også betydet, at vi er nået ud til nye kunder. Vi ser lyst på den fremtidige 2021 auktion uanset afholdelsesformen, for nu har vi set at også en netauktion kan fungere. 

Dyreste solgte føl blev købt af Blue Hors
Katalog nummer 8 var hingsteføllet Højager St. Schufro Junior e. Blue Hors St. Schufro og det blev det dyrest solgte føl. Det smarte hingsteføl blev købt af Blue Hors, som var i budkrig med en spansk byder, men blev til sidst solgt til Blue Hors for et hammerslag på 9000 euro, svarende til ca. 67.000 danske kroner. 

Flere føl solgt til Spanien
Både katalog nummer 2 Overgaard's Kahlua e. Blue Hors Kingston og katalog nummer 4  Gadgaard Coppi e. Comme le Pére blev solgt til spanske købere. Køberen af katalog nummer 2 var en genganger fra Spanien, som altså også tidligere har erhvervet sig føl på netop Følaktion Nord. 

Copyright Ridehesten.com
Cartoon Hero RV. Foto: Privat

Trofast dansk køber
Også Frandsbjerg Horses, som efterhånden har købt et meget højt antal føl på Dansk Varmblods auktioner lykkedes i dag med at købe to føl. 

De erhvervede sig både dressurhingsteføllet Ladegaard's Jackpot e. Janeiro Platinum og springhingsteføllet Cartoon Hero RV e. Chacoon Blue. Cartoon Hero RV blev auktionens dyreste springføl og opnåede et hammerslag på 5400 euro, svarende til ca. 40.000 danske kroner.

Foruden de nævnte blev også katalog nummer 10 Aalykkes Galadriel e. Glamourdale, katalog nummer 13 Count on Grey J og katalog nummer 17 Kold's Jaloux e. Janeiro Platinium i dag solgt. 

Se hele kollektionen her.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner