Avanti-Vagn er gået bort

17-09-2023 11:15

Annika Knudsen Lorentsen

Tidligere hingsteholder Vagn Hedegaard Nielsen, også kendt som Avanti-Vagn, døde fredag morgen efter længere tids sygdom

Copyright Ridehesten.com
Vagn sammen med sin hustru Irma. Foto: Privat

Vagn Hedegaard Nielsen, som har drevet Stutteri Nøddebo sammen med sin hustru Irma. Først ved Silkeborg og siden ved Isenvad nær Ikast, er gået bort i en alder af 80 år. Vagn efterlader sig foruden sin hustru fire børn, Dorthe, Hanne, Lars og Lone, fire svigerbørn, elleve børnebørn og fem oldebørn.

Vagn var kendt som holder af flere hingste, og af hingstenavne kan nævnes Avanti, Traumdeuter, Märchenprinz, Sylvester og A-Dur. Førstnævnte gav ham desuden kaldenavnet Avanti-Vagn. 

Copyright Ridehesten.com
Vagn sammen med sin datter Lone og ponyen Prins, dengang det hele startede. Foto: Privat

Han har igennem mange år været en passioneret hestemand, og hans hingste har gjort sig flot bemærket både i avl og sport. Blandt andet kan det nævnes, at A-Dur blev uddannet i dressur såvel som springning. A-Durs sportskarriere i dressur gik til og med Prix St. Georges, mens han var internationalt succesfuld i S-springning. Hingsten blev uddannet til højt niveau af Preben Ørts, og gik senere EM i Mannheim med Søren Knudsen i sadlen. A-Dur var desuden far til Tina Lunds Andante, som de fleste nok husker fra flere store internationale stævner. Preben fortæller, at han husker Vagn som en god mand at ride for.

Copyright Ridehesten.com
Vagn H. Nielsen da hingsten Sylvester blev bedste 3-års hingst. Foto: Privat

– Jeg har mange pragtfulde oplevelser sammen med Vagn, og han var en skøn mand at ride for. Han var en god hingsteholder af den gamle skole, fortæller Preben Ørts til Ridehesten.com.

Vagn har altså stået bag mange succesfulde afkom i sporten, både som hingsteholder og avler, og på sine ældre dage var han en trofast tilskuer ved blandt andet følskuer. 

Han gik i bort i fredag den 15. september 2023. Hans bisættelse finder sted fredag den 22. september kl. 13.00 fra Them Kirke. 

Æret være Vagn H. Nielsens minde.

Copyright Ridehesten.com
Hingsteannonce med hingsten Wersal, som var en af de hingste Vagn udbød gennem tiden. Foto: Privat
Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen