Banen i Lamprechtshausen drillede mange

17-05-2019 21:26

Camilla Tiefensee Schrøder

De danske hold var ikke med i topkampen ved Nations Cup for junior- og ungryttere, men flere af rytterne sprang sig til individuelle placeringer ved stævnet i Østrig. Banen var ekstremt udfordrende – både for de grønne og de mere erfarne, fortæller den assisterende landstræner Kristian Skovrider

Copyright Ridehesten.com
Anne Katrine Kolborg Johansen og Abildgaard's Sonate blev individuelt bedst placerede dansker i Nations Cup for Youngriders. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Selvom det ikke blev til en podieplads i Nations Cuppen denne gang, kommer de danske junior- og ungryttere dog ikke til at rejse hjem fra Østrig uden rosetter i bagagen.

Et stort spring for grønne juniorrytterne
Det danske juniorhold gik ikke videre til anden runde af FEI Youth Nations Cup for Juniorer som håbet, men det var heller ikke ligefrem en let opgave, der mødte dem på springbanen i Lamprechtshausen.
– Vi havde udtaget et helt grønt juniorhold, som ikke har været med til noget, der bare ligner det her før. Det var et meget stort spring for dem og en meget, meget svær bane i forhold til, hvad de plejer, siger den assisterende landstræner Kristian Skovrider og fortsætter:
– De har lært en masse, og næste gang er de kun halvt så nervøse, siger han og forsikrer, at stemningen i den danske lejr er ganske fin trods udfordringerne på springbanen.
Bedst placerede dansker blev Emmalou Falck Gubi Olsen og Cooper, som fik en enkelt tidsfejl, hvilket rakte til en fornem sjetteplads.
– Det er især flot taget i betragtning, at hun red ind som nummer tre, så hun havde ikke set de andre ride først, fortæller Kristian Skovrider.

Klasser uden fejlfri ryttere
FEI Youth Nations Cup for Youngriders blev det til en syvendeplads for det danske hold, som dermed lige akkurat ikke gik videre til næste runde. Bedste dansker blev Anne Katrine Kolborg Johansen på Abildgaards Sonate e. Carson Ask/Linaro (opdr. Ingeborg og Jørn Abildgaard). Hun red en flot runde med et enkelt nedslag med tidsfejl og sluttede på en individuel niendeplads med fem fejl. Der var i øvrigt ingen fejlfri ryttere i klassen, hvor bedste resultat var tyske Franziska Müller med én tidsfejl.
– Det siger noget om, hvor svær banen var, siger den assisterende landstræner Kristian Skovrider, som tilføjer, at også Josephine Bøgh gjorde det godt med et ben i vandgraven og et let nedslag på tredje forhindring.

Udfordrende bane
Junior- og ungrytterne red næsten den samme bane, der var ud over højden på springene kun ændret meget lidt på ungrytternes bane i forhold til juniorernes. Og for begges vedkommende var det noget af en mundfuld, hvilket resultatlisterne med usædvanligt få nulrunder over hele linjen vidner om, mener Kristian Skovrider.
Eksempelvis blev Cecilie Amdi Juul nummer tre med Cuverdo Z i fredagens individuelle Big Tour for Youngriders 145 cm med ni fejl. Igen var der ingen fejlfri ryttere i klassen, og bedste rytter havde fem fejl.
Én af de forhindringer, der ifølge landstræneren virkelig gav rytterne problemer, var vandgraven, som var placeret lige efter et meget skarpt sving, så rigtig mange fik fejl der.
– Og muren, der var farvet som det østrigske flag og havde et hul i midten formet som Østrig, tilføjer Kristian Skovrider. – Den var der rigtig mange heste, der ikke kunne lide. Ikke kun vores.

Copyright Ridehesten.com
Cecilie Amdi Juul og Cuverdo Z er kvalificeret til youngrider Grand Prix på søndag.
Nyheden fortsætter efter annoncen

En god start
Der blev lagt ganske godt ud i torsdagens individuelle klasser. Her blev flere danske ryttere placeret torsdag:
Juniorrytteren Emmalou Falck Gubi Olsen, som havde Nations Cup-debut i Lamprechtshausen, red sig til en placering i torsdagens Big Tour Junior Qualifier Grand Prix, da hun klarede sig fejlfrit over de 140 cm høje forhindringer på Cooper e. Lord Z/Polydox. Hun blev bedst placerede dansker i klassen som nummer ni ud af næsten 100 startere.

Derudover blev Madelen Bennetsen placeret i Small Tour Juniors-klassen, hvor hun red fejlfrit på HB Hummels ACDC e. Sir Shutterfly/Aston (opdr. Hummelshøj og Højsleth), og ungrytteren Josephine Bøgh kom på tredjepladsen i Small Tour Young Rider-klassen med en hurtig fejlfri runde på Atlantico e. Acord II/Landadel (opdr. Marlies Weber).

Otte ryttere videre til Grand Prix
Alle youngriders er kvalificeret til søndagens Grand Prix, og derudover er tre af juniorrytterne kvalificeret til deres Grand Prix. Josephine Bøgh og Cecilie Amdi Juul er desuden kvalificeret til U25-klassen.

Se resultatlisterne

 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen