Barnow i spidsen af Bundgaard Byg Cup

16-06-2024 20:03

Første afdeling af dette års Bundgaard Byg Cup er i denne weekend blevet afviklet til landsstævne hos Kirstinelund Sportsrideklub i Harlev ved Aarhus. Her har flere dygtige ryttere været til start, hvor Susanne Barnow løb med sejren begge dage

Copyright Ridehesten.com
De 3 placerede af lørdagens Bundgaard Byg Cup. I midten Susanne Barnow, til venstre Nana Berg Christensen, og til højre Pernille Lindberg. Foto: Ridehesten.com/ Aviaja Elvira Vindum Hansen.

Det var ikke planen, at Kirstinelund Sportsrideklub skulle være værter for første kvalifikation af den populære Bundgaard Byg Cup, men efter et afbud fra Frederiksværk Rideklub, blev første kvalifikation rykket til Kirstinelund Sportsrideklub, hvor 16 ekvipager i denne weekend har redet for en plads i finalen. Udover kvalifikationen til Bundgaard Byg Cup, gik der også almindelige B-klasser på Kirstinelund Sportsrideklubs fine faciliteter. 

Copyright Ridehesten.com
Susanne Barnow og Skovdals Dexter. Foto: Ridehesten.com/ Aviaja Elvira Vindum Hansen.

Lørdag eftermiddag red første rytter på banen til dette års Bundgaard Byg Cup, der gik i en Intermediare 1, mens himlen åbnede sig og regnen silede ned. Efter 16 flotte, men meget våde ridt, var der ingen tvivl om, hvem vinderen af den indledende runde var. Susanne Barnow red sig nemlig igennem den store vandmængde med sin fantastiske 8-års vallak, Skovdals Dexter e. Hesselhøj Donkey Boy/ Blue Hors Romanov, med et imponerende flot ridt, der blev belønnet med hele 73,640%, og dermed kunne Barnow stille sig øverst på sejrsskamlen, og så endda på hjemmebane. En anden ekvipage, der ikke lod sig kue af regnen var Nana Berg Christensen og Weltstar's Salvator e. Sezuan/ Weltjunge. Parret red ligeledes et flot program, der sikrede dem andenpladsen med 69,693%. På tredjepladsen og lige i hælene på Nana, fandt vi Pernille Lindberg NielsenQuibiz Z e. Quaterback/ Bøgelys Camaro, der sluttede med 69,211%. 

Copyright Ridehesten.com
Nana Berg Christensen og Weltstar's Salvator. Foto: Ridehesten.com/ Aviaja Elvira Vindum Hansen.

Efter afviklingen af Bundgaard Byg Cup, gik der en Grand Prix, hvor der var otte ryttere til start. Heldigvis var regnen stilnet lidt af, men med skybrud hele dagen var banen stadig noget våd. Det var dog ingen hindring for Jeanette Larsen, der med Don Delias e. Don Bolero/ Looping sikrede sig sejren med 67,667%. Placeret som nummer to blev det Jim Rasmussen i sadlen på Nissumgaards Odine e. Blue Hors Don Olymbrio/ Blue Hors Don Schufro, der blev kvitteret med 66,067% for deres ridt. 

Copyright Ridehesten.com
Jeanette Larsen med Don Delias. Foto: Ridehesten.com/ Aviaja Elvira Vindum Hansen.

Søndag formiddag gik anden afdeling af Bundgaard Byg Cup i gang, og med en vejrudsigt, der lovede noget mere tørvejr, var der gode udsigter for ekvipagerne, der kunne se frem til at ride deres Intermediare kür på en tør bane. Susanne Barnow og Skovdals Dexter var altså heller ikke til at komme forbi for konkurrenterne i dag, og kunne dermed kalde sig vinder af klassen med 74,083%. Da Ridehesten spurgte Susanne, hvordan det havde været at ride ind på Dexter på hjemmebane, svarede hun følgende: – Jeg var faktisk meget i tvivl om, hvorvidt jeg skulle ride, fordi det netop var på hjemmebane. Det er altid mere svært på hjemmebane, men Dexter var bare helt fantastisk. Han var en ægte kammerat på banen, også i går, hvor regnen silede ned. Han vippede ikke med et øre, og det føltes som om han bare nød vores ture, hele vejen rundt. Han er en helt fantastisk hest, så det har været en skøn oplevelse med ham. 

På andenpladsen i søndagens Bundgaard Byg Cup var Didde Marie Therkilde at finde med den 17-årige hoppe Øgårdens Chanel e. Sandro King/ Zardin Firfod. Ekvipagen red et flot program og blev belønnet med 72,929%. Tredjepladsen blev besat af samme ekvipage som i går, nemlig Pernille Lindberg Nielsen og Quibiz Z, der endnu en gang red sig lige i hælene på andenpladsen, men med 72,083% blev det til endnu en tredjeplads for parret. 

Copyright Ridehesten.com
Pernille Lindberg Nielsen og Quibiz Z. Foto: Ridehesten.com/ Aviaja Elvira Vindum Hansen.

Dagens, og dermed også stævnets sidste B-klasse var en Intermediare 2, hvor Sille Engermann og Touchdown e. Blue Hors Touch Me/ Bernstein kunne kalde sig vinder af klassen med 70,658%. Efterfulgt af Sille var Camilla Lunderskov og Donnerhall's Son II e. Sir Donnerhall II/ Uno Don Diego at finde på andenpladsen med 68,202%. 

Hermed blev årets første kvalifikation af Bundgaard Byg Cup afviklet, og top-10 ser for nuværende således ud: 

 1. Susanne Barnow på Skovdals Dexter med 147,723 point. 
 2. Nana Berg Christensen på Weltstar's Salvator med 141,36 point.
 3. Pernille Lindberg Nielsen på Quibiz Z med 141,294 point. 
 4. Didde Marie Therkilde på Øgårdens Chanel med 139,967 point. 
 5. Maria Mejlgaard Jensen på Sushi med 139,967 point. 
 6. Rikke Lindberg på Adrenalin med 138,11 point. 
 7. Amalie Willum Hansen på Preussenstern med 136,805 point. 
 8. Simone B L Kristensen på Stærebogårds Chicago med 134,345 point. 
 9. Mette Banke Kristensen på Sommerlund's Devito med 131,711 point. 
 10. Jacqueline Ferring Strassmann med King's Pride med 130,513 point. 
Copyright Ridehesten.com
Der var god stemning blandt de placerede rytter til Bundgaard Byg Cup. Foto: Ridehesten.com/ Aviaja Elvira Vindum Hansen.

Se stævnets resultatlister her. 

Fakta
Bundgaard Byg Cup 2024

Kvalifikationsstævner:

 1. Kirstinelund Sportsrideklub 14.-16. juni
 2. Hovgaard Rideklub 28.-30. juni
 3. Danish Derby Hestesportsklub 30. august til 1. september 
 4. Solrød Rideklub 27.-29. september

Finale: Stutteri Ask 11.-13. oktober

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner