Blue Hors Livius nu kåret i Tyskland

26-06-2020 19:58
Avl

Den danskejede KWPN-hingst Blue Hors Livius, der i år markerer sig med en flot debutfølårgang, er netop blevet kåret i det tyske Oldenburger Verband

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

De første føl efter den 4-årige KWPN-hingst Blue Hors Livius e. Gotcha Utopia/ Jazz, som sidste år var avlsgodkendt i Dansk Varmblod, har i år set dagens lys, og det er en lille debutårgang af føl, der lover godt for hingstens positive præg.

Blue Hors Livius gik sidste år 35-dages test i regi af Dansk Varmblod, hvor han bestod prøv, men uden noget prangende resultat. Derfor blev han ikke fremstillet til færdigkåring i Dansk Varmblod i år, men Blue Hors' avlsleder Martin Klavsen fortæller, at det er planen, at Livius i efteråret skal gå en ny brugsprøve, inden han vil blive fremstillet til endelig kåring i Dansk Varmblod næste år.

I mellemtiden har det tyske oldenburgerforbund kåret hingsten, der nu genindsættes i avlen frem til sæsonens afslutning den 15. august i år. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Livius er i en rivende udvikling, og vi står i dag med en fantastisk hingst, som udover at have en kæmpe karisma også har den helt rigtig hingstekvalitet, udtaler avlsleder Martin Klavsen

Lige nu har Blue Hors Livius føl på Dansk Varmblods følauktion, der netop er startet med online bud i går og afsluttes på søndag.

/Blue Hors.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner