Childrens VM-finale uden dansk islæt

11-01-2012 08:53

Signe Wiese

VM-finalen i springning i Children-klassen finder sted i Hong Kong i disse dage, men det bliver en finale uden danske ekvipager
Copyright Ridehesten.com
Ved sidste års VM-finale for children-ryttere blev danske Tia-Maria Kjærsfeldt samlet nr. 5, og samtidig blev hun af dommerfeltet udpeget til finalens bedste rytter. (Foto: Privat)

Children-klasserne er åbne for springrytter fra 12-14 år, der rider på heste. Ved VM-finalen i 2011, der blev afholdt i Syrien, deltog den danske springrytter Tia-Maria Kjærsfeldt, der havde kvalificeret sig til finalen, efter at have vundet den europæiske kvalifikationrunde. Tia-Maria Kjærsfeldt sluttede finalen som nr. 5. Flere danske children-ryttere har forsøgt at kvalificere sig til VM-finalen, hvor de 16 bedste ryttere fra kvalifikationerne kommer med i finalen. Bedste dansker i kvalifikationerne blev Anne Vindeløv der på Forever Mak sluttede som nr. 55. Kim Aaroe Rasmussen sluttede som nr. 80 og Ida Nørholm som nr. 113 ud af de 141 ryttere, der forsøgte at kvalificere sig på verdensplan. Dette års finale får deltagere fra lande som Brasilien, Rusland, Tyskland, Frankrig, Venezuela, Canada, Ecuador, Guatemala, Mexico, New Zealand, Paraguay, Sydafrika, Syrien og værtsnationen, Hong Kong. Kvalifikationerne til Childrens VM 2012 begynder i marts og interesserede ryttere kan følge med på FEI’s hjemmeside for at se hvor og hvornår de bliver afholdt. Find siden via link til højre.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen