Christmas Show: Irske Shane Carey lynhurtig i S

10-12-2021 22:05

Annika Knudsen Lorentsen

Sejren i aftenens S1* 145 cm ved Danish Derby Christmas Show gik overlegent til irske Shane Erricson-Carey, som leverede en stensikker og lynhurtig omspringning, som ingen af de øvrige 11 omspringningsridt kunne hamle op med

Copyright Ridehesten.com
Dina Bach Sigmundsen og Favorit Girl. Foto: Ridehesten.com/Rikke Hald Jensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I alt var 37 ekvipager til start i aftenens S1* 145 cm klasse ved Danish Derby Horse Shows Christmas Show 2021, og her lykkedes det for 13 ekvipager at ride fejlfrit i hovedrunden. 

De 12 af dem kom til start i omspringningen, og her var der rigtig mange der gjorde et godt forsøg på at ride sejren i hus. I lang tid så det ud til, at det ville blive danske Dina Bach Sigmundsen med Favorit Girl e. Favorit Ask/ Cajus (opdr. Stald Gotruss v/Jette G. Bach), der tog sejren, efter en flot og meget stilfuld, men samtidig hurtig omspringning. Tiden sagde 38,25 sekunder, da ekvipagen kom i mål. 

På banen i omspringningen kom lidt senere irske Shane Ericsson-Carey med den velspringende Baloutendro, og han viste, at omspringningen kunne gennemføres endnu hurtigere og samtidigt fejlfrit. God rytme og særdeles sikker ridning med smarte vendinger, sørgede for, at han kom i mål i tiden 35,84 sekunder. Ingen af de efterfølgende ryttere lykkedes med at slå denne tid og dermed blev sejren hertil aften irsk. 

Copyright Ridehesten.com
Shane Ericsson-Carey og Baloutendro. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Tredjepladsen i klassen gik til danske Jack Ray Nielsen med hoppen Gerdings Rockmama e. Rockland/ Cajus (opdr. Rudie Teglenhof/Jens Peder Pedersen), som ligeledes var fejlfri i omspringning. Han red i tiden 38,29 sekunder, altså blot 0,04 sekunder langsommere end Dina Bach Sigmundsen. 

På fjerdepladsen blev det svenske Ingemar Hammarström, mens Rikke Haastrup Kristensen tog femtepladsen. 

I morgen er der julefest på Vilhelmsborg i forbindelse med Christmas Show, hvor der er finaler, showklasser og Grand Prix springning på programmet. 

Start- og resultatlister. 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen