Daniel Deusser vinder første World Cup-kvalifikation

16-10-2017 10:51

Det blev den tyske springrytter Daniel Deusser, der løb af med sejren ved sæsonens første World Cup kvalifikation i Oslo

Daniel Deusser og Cornet, der her ses ved World Cup i Oslo, foto: oslohorseshow.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

For 26 år i træk åbnede Oslo Horse Show ballet for sæsonens første World Cup kvalifikation i springning, og nogle af verdens bedste springryttere har denne weekend kæmpet om de eftertragtede point, der kan sikre dem en plads i finalen. Sæsonens første kvalifikation blev vundet af den tyske springrytter Daniel Deusser, og det har måske givet ham en plads i World Cup finalen, der afholdes i Paris i april 2018. Vinderen i Oslo er  næsten altid at finde ved finalen.

Det blev en kneben sejr til Daniel Deusser og den 13-årige vallak Cornet e. Cornet Obolensky / Caletto I l. Den britiske banebygger Bob havde ellers sat en bane op, der skulle sætte rytterne på prøve. En bane med store forhindringer, lette bomme og ikke mindst udfordrende afstande, men med de bedste ekvipager på banen, så det alligevel let ud. Syv ekvipager red fejlfrit gennem første runde og var med videre til omspringningen. Fem ryttere havde allerede redet fejlfrit i omspringningen, da det blev Daniel Deusser og Cornets tur. Franske Kevin Statut på For Joy van't Zorgvliet HDC e. For Pleasure / Heartbreaker havde lagt sig i spidsen med den hurtige tid af 36,96 sekunder.

Det var dog ikke hurtigt nok, for Daniel Deusser og Cornet red ind lige lidt hurtigere med tiden 36,83 sekunder, og dermed en sikker vinder af sæsonens allerførste World Cup kvalifikation ved Oslo Horse Show.

Edwina Tops-Alexander og den 10-årige California e. L'esprit / Libero H sluttede i tiden 38,22 sekunder, og indtog dermed tredjepladsen.

For Daniel Deusser blev det samtidig den første sejr på Cornet, vallakken som han først fik i sin stald i sommers, og samtidig indkasserede han 20 værdifulde World Cup point, der skal hjælpe ham til en finaleplads i Paris den 10. – 15. April 2018.