Danmark godt fra start ved NM i military

19-09-2015 16:10

I denne weekend er Haslev Køre- og Rideforening vært for Nordisk Baltisk Mesterskab i millitary for seniorer, junior/ungryttere og ponyer. Mesterskabet varer tre dage og de danske ryttere var særdeles godt ridende i dressuren. Danmark tog således føringen for hold både for seniorer og for ponyer.

Copyright Ridehesten.com

God start for Danmark
135 ekvipager har meldt til start i dette nordiske opgør, der afvikles over tre dage på Sjælland. De danske ryttere kom rigtig godt fra start, og det betød, at i mesterskabet for seniorer lagde Danmark sig i spidsen med 134,60 strafpoint foran Sverige med 139,20 strafpoint og Norge med 155,50 strafpoint. Ponyrytterne gjorde kunsten efter, og her lagde Danmark sig i front med 151 strafpoint foran Sverige og Norge med henholdsvis 163,50 strafpoint og 166,30 strafpoint. Hos junior/ungryttere er det Finland, der har taget førertrøjen med 137,0 strafpoint. Danmark er lige i hælene med 141,20 strafpoint, mens Sverige indtager tredjepladsen med 155,50 strafpoint. Intet er afgjort endnu, og i morgen skal rytterne udfordres på terrænbanen, mens de tre mesterskaber endelig afgøres søndag i ridebanespringning.

The Golden LOOP Award
Ud over de eftertragtede medaljer i Nordisk Baltisk Mesterskab powered by SUBARU gives der nu også en pris til den ekpvipage, der ser bedst ud under mesterskaberne. Samtidig skal rytteren udvise horsemanship og godt kammeratskab. Den flotte pris hedder "The Golden LOOP Award", og sponsoreres af Northern Well. Vinderen kåres søndag og indstilles af FEI Stewards. Ud over æren vinder pristageren en HITCH 3 i 1. 

NM i Danmark
Danmark har værtskabet for de Nordiske/Baltiske mesterskaber (NM) i 2015, og Haslev Køre- og Rideforening har fået tildelt æren af at være værter for militarydelen. Klubben har gennem de seneste 15 år udviklet sig fra at afholde et par klubstævner i military årligt til i dag at afvikle både D,-, C- og B- stævner hvert år. HKR har i løbet af 2015 opgraderet deres baner, så de lever op til kravene for et FEI-stævne. Der er gratis adgange til mesterskabet alle tre dage, og det er tilladt have at have hund med, men de skal føres i snor, og der skal vises hensyn overfor rytterne. Det er også muligt for publikum at gå i terrænet under terrænridningen – bare være opmærksom på forhindringsdommernes fløjtesignal, når en rytter nærmer sig en forhindring - og ryk ind til siden, så rytteren kan passere uhindret. 

Idag lørdag er rytterne på terrænbanen og søndag er det ridebanespringning. 

Kilde: Dansk Rideforbund 

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald