Dansk hingst udtaget til KWPN-hingstekåring

06-12-2017 13:22
Avl

En DV-registreret unghingst ved navn Øgårdens Sacre Bleu blev i går udtaget til KWPN's hingstekåring i slutningen af januar

Copyright Ridehesten.com
Øgårdens Sacre Bleu og Malene Munk.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det sker ikke ofte, at danskavlede hingste bliver udtaget til KWPN-hingstekåringen, men det er trods alt sket for flere inden for de seneste år. Også hingstekåringen 2018 i 's-Hertogenbosch bliver med deltagelse af en danskavlet hingst registreret i Dansk Varmblod, idet hollandske Rom Vermunts Øgårdens Sacre Bleu e. San Amour/ Zardin Firfod i går blev udtaget ved den hollandske forbesigtigelse.

Den sorte unghingst er født på den danske ø Rømø hos avlerparret Malene Munk og Ole Bleeg. Malene Munk driver forretningen Euro Hingstesæd og er kendt blandt avlerkredse for at have fingeren på pulsen, hvad angår den internationale dressurhesteavl.

– Jeg glæder mig SÅ meget til at se ham i Den Bosch, fortæller Malene Munk.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Parret solgte Øgårdens Sacre Bleu som føl til hollandske Rom Vermunt. Den elegante og velgående hingst er et ud af tretten afkom efter elitehoppen Øgårdens J'Adore, som Malene og Ole har avlet på Øgården på Rømø. Hoppens afkom tæller bl.a. også tre eliteauktionsføl samt de to A-heste i dressur, Øgårdens Chanel og Øgårdens Dior de Luxe.

Se billeder af de udtagne hingste på første besigtigelsesdag HER.

Se de hidtil udtagne hingste HER.

Copyright Ridehesten.com
Øgårdens Sacre Bleu ved KWPN-forbesigtigelsen i går.
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen