Dansk U25-sejr i Amsterdam

26-01-2024 13:37

I formiddags var to danske U25-ryttere i aktion ved Lövsta Future Challenge i Amsterdam, og her lykkedes det Sophia Ludvigsen at sejre foran sidste års EM-sølvvinder

Copyright Ridehesten.com
Sophia Ludvigsen og Blue Hors Quintana. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Fem danske ryttere er i disse dage i Holland for at deltage ved Jumping Amsterdam og i formiddags lagde to danske U25-ryttere ud i Lövsta Future Challenge.

Den regerende danmarksmester, Sophia Ludvigsen, tog sidste år hul på U25-kapitlet med Blue Hors Quintana e. Quantensprung/ Desperados og siden da er det blevet til adskillige topplaceringer internationalt. Under World Cup Herning deltog de også i Lövsta Future Challenge, hvor de blev nummer to og tre, men i dag avancerede de. Den sorte vallak dansede under Sophia gennem hele programmet og med 71,84% lykkedes det den danske ekvipage at vinde dagens U25- Grand Prix.

I lighed med Sophia har Thea Bech også haft stor international succes på det seneste og det fortsatte i dag, da hun og Dionisos e. Spielberg/ Sir Sinclair  blev placeret som nummer tre med 69,41%.

Den hollandske EM-sølvvinder, Marten Luiten og Fynona e. Ampére/ IPS Gribaldi, sneg sig ind mellem de to danskere og placerede sig på andenpladsen med 71,71%.

Lövsta Future Challenge er et veletableret svensk koncept med fokus på talentudvikling af unge heste og U25-ryttere i både dressur og springning. I efteråret 2022 kom et samarbejde med FEI World Cup™ op at køre, som betyder, at Lövsta Future Challenge er blevet til en international tur, hvor U25-dressurrytterne konkurrerer i flere af de samme store arenaer, som FEI World Cup-dressur afvikles i.

Klassens resultat. 

Stævnets start - og resultatlister.

Copyright Ridehesten.com
Thea Bech og Dionisos. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen