Danske topresultater i Hamburg

31-05-2014 18:44

Mens Mikala Gundersen blev nr. 2 i Grand Prix Special i dag, vandt Lars Petersen Grand Prix Kür!

I den indledende Grand Prix i torsdags blev de to danske ryttere Mikala M. Gundersen og Lars Petersen nr. 2 og 3 og er dermed blandt de tre ryttere, der imorgen skal kæmpe om sejren i Hamburger Dressurderby. Placerer man sig i top tre, som svenske Minna Telde og de to danske ryttere har gjort, så forpligter man sig til at starte i derbyfinalen, der afvikles med rytterskifte. Ingen af de tre ryttere vælger deres topheste, som de hver især satser på ved nationale mesterskaber og WEG-udtagelse, men regler foreskriver, at de skal starte på en hest, der gik den indledende Grand Prix. Lars Petersen vælger sin egen Willano (10 i GP), mens Minna har sin andenhest Deinhardt (5 i GP), og Mikala har lånt hesten Capri (22 i GP) af tyske Claus Thormählen. Capri er en 13-årige vallak e. Corvalon/ Cannonball. Det bliver et spændende derby imorgen - for første gang i historien uden en tysk rytter!

I mellemtiden har rytterne i dag redet Grand Prix Special og Grand Prix Kür. I formiddagens Special satte Minna Telde sig igen suverænt på sejren på hingsten Santana med knap 74%. Mikala og My Lady besatte igen andenpladsen og denne gang med 71,412%. Ekvipagen udviste fortsat topform og er synes at være mere end klar til at tage kampen op i DM på Broholm i næste uge.

Lars Petersen, der lige som Mikala M. Gundersen, er bosat i Florida, havde valgt at ride küren i dag. Selv om der indløb fejl i serierne på buet spor vekslende mellem etter- og toerchangementer, så blev det en overlegen sejr til intet mindre end 75,375% foran den lokale dressurhelt i Hamburg-området, Roland Metzler. Dermed har Lars og Mariett bidraget til at gøre optakten til DM rigtig spændende.

Se alle resultater fra Hamburger Derby HER

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen