Dårligt nyt om de påkørte heste

15-02-2023 20:37

Charlotte Kusk Berwald

Mandag morgen brød ni heste ud af en indhegning på Mors. Fem af dem blev ramt af en bil 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock
Nyheden fortsætter efter annoncen

I første omgang blev en af hestene fundet død og en anden blev aflivet. To af hestene blev straks kørt på dyrehospital på Fyn, efter de var blevet smertedækkede så de kunne klare den lange transport. Hestenes ejer håbede det ville være muligt at redde hestene, navnligt den ene af dem, som var drægtig. Desværre var der intet at gøre for hestene, der ikke kom med hjem igen, men i stedet blev aflivet.

Alt i alt er alle de fem heste, der blev påkørt af en 61-årige kvinde, er her ikke mere. To af disse heste var drægtige og tælles de ufødte føl med, er det i alt syv heste, der har måttet lade livet.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Den 61-årige fører af bilen har udtalt til politiet, at hun kom kørende og pludselig stod hestene på vejen. Hun havde ingen mulighed for at undgå at ramme hestene. Føreren af bilen kom ikke til skade. 

Det vides ikke hvorfor hestene stak af fra deres indhegning, hvor der er stærk strøm på ligesom der både er vand og foder. En af ejerne mener det kan have været en af plagene, der har drillet en af de andre heste og de så er kommet til at løbe igennem hegnet. Det har hun udtalt til Nordjyske. 

/Nordjyske

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen