Det er rendyrket livskvalitet

13-04-2017 16:08

Kastaniely Plejecenter i Svinninge havde forleden besøg af Cutie og Ollivander - to heste af racen Amerikansk miniturehest. Et besøg, der var til stor glæde for både beboerne og medarbejderne 

Copyright Ridehesten.com
Ollivander på halvandet år nyder at blivet aet, når han er på besøg på plejecentre og institutioner
Nyheden fortsætter efter annoncen

Kastaniely Plejecenter, som Forenede Caredriver i Svinnnge ved Holbæk har haft nogle helt særlige gæster på besøg – den tre-årige Cutie og halvanden-årige Ollivander af racen amerikansk miniaturehest. De to skønne ponyer trissede nemlig lige så fint ind, på plejecentret til stor glæde for beboerne.

Glæden ses i øjnene

Glæden kunne tydeligt ses i de ældres øjne og ansigter, da Cutie og Ollivander kom ind på plejecenteret.

- Den er godt nok sød, udbrød 85-årige Ida Sørensen med klar og tydelig udtale af ordene, imens hun nusser besøgshesten Cutie i manken. Og det er i sig selv én af gevinsterne ved hestebesøget, forklarer sygeplejerske på Kastaniely Plejecenter, Linda Fischer. Mange af vores beboere er ramt af demens, og deres sprog kan i det daglige være svært at forstå. Men vi har registreret, at ligeså snart de er i nærkontakt med for eksempel et dyr eller en lille baby, så bliver deres ord helt forståelige. Det er så fantastisk at opleve, fortæller Linda Fischer. Derudover er flere af beboerne på plejecentret opvokset på gårde på landet, og derfor oplever beboerne ved et besøg af heste en genkendelighed og måske får fremkaldt gode minder fra deres liv.

Copyright Ridehesten.com
Tre-årige Cutie

 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Skumbad og fin pyntet op

Både Cutie og Ollivander var også godt forberedte på det herlige besøg, begge hest var nemlig i skumbad før besøget, og efterfølgende fint pyntet med grimer med similitsten på.

Cutie og Ollivander er en del af ”besøgshestene”, der er stiftet af Annemette Fesner, der sammen med sin mand Tino Fesner og Betina Fabricius Olsen og hendes datter Marie-Louise Olsen er stiftere af ” besøgshestene”, som de sidste to år på privat og frivillig basis har besøgt plejecentre og institutioner for mennesker med udfordringer.

Formålet med Besøgshestene er dels at dele vores fælles interesse for miniaturehesten og at vise, hvad denne psykisk stærke lille hest kan bruges til. Men det ligeså meget for mærke og se glæden hos de folk, som vi besøger. Det er fantastisk at være en del af, forklarer Annemette Fesner, der også sammen med sin mand har taget fint amerikansk hestetøj på i dagens anledning. Hun beskriver netop denne hesterace som de benytter som meget rolige, psykisk stærke og omgængelige.

-De skal kunne lide at blive klappet, aet og pillet ved i lang tid. De må ikke blive let skræmte eller på anden måde skabe utryghed, slutter Annemette Fesner.

/Pressemeddelelse

Læs også

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen