Det gik ikke helt som ønsket

04-02-2023 23:27

Trine Askjær-Jørgensen

Ved weekendens FEI World Cup-stævne i springning i Bordeaux, Frankrig er en enkelt, dansk rytter til start. Her var også den regerende verdensmester i springning til start, som gav den rigtig meget gas, men i sidste ende måtte se sig slået af en måske lidt uventet rytter

Copyright Ridehesten.com
Lars Bak Andersen og Ethene. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

I denne uge afvikles den 13. ud af i alt 14 World Cup-kvalifikationer i springning i franske Bordeaux, og selve den 5-stjernede World Cup-klasse, som går i 160 cm højde, er netop blevet afgjort her til aften. 

Lars Bak Andersen skulle i dag ride sin tredje World Cup-kvalifikation i sæsonen 2022/2023. Med sig har Lars hestene Ethene, Doolys og Carl-Heinz B., hvoraf sidstnævnte er hesten, som han har redet de forrige World Cup-klasser på, og som han red VM på i Herning i sommeren 2022. I aften var det dog den 11-årige, brune holstenerhoppen Ethene e. San Patrignano Corrado/ Cayado, der skulle i ilden.

Selvom Lars og Ethene egentlig så skarpe ud, da de entrerede arenaen, så gik det i aftenens ridt ikke helt, som man kunne have ønsket. Ekvipagen kom ikke så godt fra start, idet der skete en misforståelse på et af de første spring, hvor Ethene nærmest sprang lige ind i det. Det gav altså en nedrivning, og de rev ligeledes ned på den plankelignende mur, der havde voldet flere af ekvipagerne problemer i løbet af klassen. Mod slut lod det dog til, at de fandt rytmen lidt mere, og der var flere fine forceringer og linjer. De endte med 8 fejl og en tid på 83,81 sek., som i sidste ende rakte til en 29. plads.

Copyright Ridehesten.com
Henrik von Eckermann og King Edward. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Svenske Henrik von Eckermann, der er verdensranglistens nr. 1 og VM-guldvinderen fra Herning 2022, var til start med netop sin guldvindende hest, 13-årige King Edward e. Edward/ Feo, og de to var temmelig sikkert favoritter til at vinde aftenens klasse. Henrik red først en overlegen hovedrunde, hvor den røde vallak fløj ubesværet igennem den høje og svære bane, og derefter en omspringning, hvor han red alt, hvad tøjler og remme kunne holde. I dag var det dog ikke nok til en sejr. Den 42-årige rytter måtte i sidste ende se sig slået af to yngre, talentfulde ryttere.

Nyheden fortsætter efter annoncen

24-årige Edouard Schmitz fra Schweiz red en lynhurtig og fejlfri omspringning i tiden 35,72 sek. sammen med sin VM-hest Quno e. Quo Vados I/ Cashandcarry. Det var den Eckermann i første omgang prøvede at slå, men den unge rytter, der er nummer 33 på verdensranglisten, var altså bare hurtigere.

I sidste ende måtte Eckermann og Schmitz dog begge se sig slået, da en måske lidt uventet rytter tog sejren. 35-årige Marlon Modolo Zanotelli fra Brasilien kom på banen som allersidste rytter med den 14-årige KWNP-vallak VDL Edgar M e. Arezzo VDL/ Marlon, og "gjorde det". I tiden 35,39 sek. var han markant hurtigere end både Schmitz og Eckermann og samtidig stadig fejlfri.

Placeringsrækkefølgen i toppen blev derfor altså:

  1. Marlon Modolo Zanotelli og VDL Edgar M
  2. Edouard Schmitz og Quno
  3. Henrik von Eckermann og King Edward

Klassens resultat.

Stævnets start- og resultatlister.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen