"Det stærkeste DM-felt nogensinde"

03-06-2013 10:58

Signe Wiese

Den tidligere danske mester i dressur, Lars Petersen er i disse uger i Danmark, bl.a. med deltagelse i næste weekends DM i dressur på Broholm for øje. Og Lars Petersen vurderer, at startfeltet på Broholm er det stærkeste DM-felt nogensinde

Lars Petersen bor og arbejder normalt under varmere himmelstrøg i Wellington, Florida. Men i disse uger er den tidligere 5-dobbelte danmarksmester i dressur tilbage i Danmark. Med sig har Lars Petersen sin tophest, den 15-årige DV-hoppen Mariett e. Come Back II/Sydney (opdr. Gunnar Mousten), og på programmet står bl.a. deltagelse i næste weekends DM på Broholm, og herudover er ekvipagen udtaget til at det danske landshold, der skal starte ved CHIO-stævnet i Rotterdam den 19. - 23. juni. Hvad der herefter kommer til at ske, afhænger af resultaterne, og af landstræner Rudolf Zeilingers vurdering af ekvipagen.

Lars Petersen og Mariett har i den senere tid leveret imponerende resultater i USA,  med adskillige sejre og placeringer ved flere 5-stjernede CDI-stævner. Så sent som i april scorede ekvipagen point-rekord med en score på over 78% i Grand Prix-kür ved CDI5* Global Dressage Festival i Wellington.

Lars Petersen fortæller til Ridehesten.com at han ankom til Danmark for to uger siden sammen med Mariett og hoppens hestepasser, som er med for at Lars også kan få tid til at undervise, afholde clinics osv. Under sine sidste ophold med hest i Danmark har Lars haft base på sin gamle arbejdsplads, Blue Hors i Randbøl, men pga. det omfattende byggeri, der netop nu er i gang på Blue Hors, har Lars istedet valgt at have base i Rødding i Sønderjylland. - Det er et rigtig dejligt sted, og kun 5 km fra min mor, der har god plads til at have os boende, fortæller Lars.

Efter et par dage, hvor Mariett lige skulle findes sig tilpas oven på den lange rejse, så er hoppen igen i fuld træning, og Lars Petersen ser frem til at komme til start ved DM på Broholm, selvom han også erkender at konkurrencen bliver særdeles hård. - Det er nok det stærkeste DM-felt vi nogensinde har set. Reelt er der vel syv ryttere, der kan ride over 70%, så man skal knokle for bare at blive blandt de fire bedste, vurderer Lars. 

- Men jeg vil bare gøre mit bedste, og derefter skal vi ride i Rotterdam, og så må vi se hvad der sker. Hvis jeg ikke kommer med på holdet til EM, så tager vi bare hjem igen, slutter Lars Petersen med et smil.

Lars Petersens danske mesterskaber:

2000: Lars Petersen/Blue Hors Cavan
1999: Lars Petersen/Blue Hors Cavan
1998: Lars Petersen/Blue Hors Cavan
1996: Lars Petersen/Uffe Korshøjgaard
1995: Lars Petersen/Uffe Korshøjgaard

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen