DM i kørsel med hest og vogn er lige om hjørnet

14-07-2016 07:54

Nedtællingen er i gang til starten på årets DM i kørsel med hest og vogn. Om kun en uge ruller de store lastbiler ind på Vendsyssel Køreforenings store stævneområde og ud kommer de flotte heste og ponyer, der med deres kuske har trænet og kvalificeret sig til Dansk Køreforbunds Danske Mesterskab

I år afholdes DM for første gang på dansk grund sammen med et internationalt stævne – et CAI2*. Kuskene kan deltage både i DM og den internationale klasse. Det giver masser af konkurrence til de danske kuske, som også talstærkt har meldt deres ankomst. Vendsyssel Køreforening glæder sig meget til igen at afholde et stort mesterskab. Sidst det skete, var i 2013, hvor foreningen afholdt Nordisk Mesterskab.

Fra udlandet er der tilmeldt kuske fra både Sverige, Tyskland, Findland og USA. De udenlandske kuske vil få kamp på stregen fra hele den danske elite, hvor et flot antal kuske allerede har internationale såvel som DM medaljer hængende hjemme på vægen.

Køresporten er for modige sjæle i alle aldre. Vendsyssel Køreforening er stolte af, at deres lokale deltager, Ove Larsen, med sine 82 år ikke bare er foreningens men også Danmarks ældste aktive konkurrencekusk. Ove er berygtet for sin fart, og mon ikke han vil gøre sit til at give sine konkurrenter baghjul i 1-spand hest klassen. I 1-spand hest klassen er hele det danske landshold til start for at pudse formen af inden de om kort tid læsser hestene for at køre til VM, der afholdes på stutteriet Piber i Østrig 3. – 7. august. Holdet består af Tina Nielsen, Henrik Høper og Sofie Amalie Kongsted.

Også det danske juniorlandshold melder alle klar til DM. For dem er stævnet også en vigtig forberedelse inden de i september læsser hestene for at køre til EM i Schlidau i Tyskland. Juniorlandsholdet består af kuske i alderen fra 12-21 år. På holdet kører de rutinerede unge kuske Jannich Sloth, Mikkel Kruse Johansen, Maria Buchwald, Magnus Qvist sammen med den unge EM debutant, William Høper.

Der bliver dermed lagt op til nogle meget spændende dage i Vendsyssel, hvor intet er afgjort før den sidste port er passeret om søndagen.

Med de mange starter, vil der være dressur hele dagen både torsdag 20/7 og fredag 21/7. Lørdag 21/7 kører kuskene ud på den spændende og udfordrende maraton, hvor de skal igennem op til 7 store faste og spektakulære forhindringer, heriblandt bro, vandgrav og pilelabyrint. Søndag den 22/7 falder afgørelsen i forhindringskørsel. Falder en enkelt bold, kan hele resultatet blive vendt op og ned. Præsident for Dansk Køreforening, Henri Hage, vil overrække medaljerne efter de forskellige klasser i løbet af søndagen.

Følg stævnet på https://www.facebook.com/VKDrivingEvent/

Eller på http://www.vendsysselkoreforening.dk/

/Pressemeddelelse.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen