DM på Broholm indviet i regnvejr

05-06-2014 15:57

Trods regnen tog paradressurrytterne med stor gejst hul på det store mesterskabsstævne i de smukke rammer på Broholm i dag

Copyright Ridehesten.com
Stinna Tange.

Torsdag blev teamprogrammerne redet som indledende runder til selve DM-dysten, der afgøres over to runder – det individuelle program fredag og küren lørdag. Der er fire DM-titler på spil for paradressurrytterne i hhv. grad IV, grad III, grad II samt grad IA/IB. Fredag tages der også hul på DM i dressur for seniorer samt DRF-mesterskabet for U25.

Grad I-ekvipagerne lagde ud 
Eneste Grad IA-ekvipage, Liselotte Scharff Rosenhart og Fine Kalypso, lagde ud på Broholm og leverede en flot startindsats med et team-program til 70,15 %. Hernæst skulle de tre Grad IB-ekvipager på banen, og her viste EM-bronzevinder Stinna Tange Kaastrup (THSR) og Steffi Graf fin DM-form, da de vandt klassen med 75,47 %. 2. pladsen gik til Chinett Lauridsen (SDR) på Alpenfürst H. med 66,87 %, mens Chinett også blev nr. 3 på Let’s Dance Delicius. I DM-kampen dyster grad IA og IB samlet om et sæt medaljer.

Caroline og Leon bedst hos grad II 
Tre grad II-ekvipager er klar til at dyste om DM-medaljer på Broholm. I det indledende team-program leverede EM-ekvipagen Caroline Cecilie Nielsen (HØS) og Leon bedste resultat på 72,50 %, mens 2. pladsen gik til Anni Meijer (SIV) og Raprice med 65,10 %, og Sofie Frost Hansen (GBR) på Alexis blev nr. 3 med 58,82 %.

Tæt løb hos grad III 
Det tegner til at blive en tæt medaljedyst i grad III-rytternes mesterskab. I den indledende teamtest leverede EM-ekvipagen Susanne Jensby Sunesen (HBR) på Thy’s Que Faire bedste program til 72,59 %, mens PL-bronzevinder Annika Lykke Dalskov (DAR) på Aros A’ Fenris blev nr. 2 med 71,36 %. 3. pladsen gik til Lonnie Guldfrø (ESRK) på Catwalk med 67,76 %. I alt seks grad III-ekvipager er til start ved DM.

Line og Line bedst i grad IV 
Meget tyder på, at årets danmarksmester i grad IV vil hedde Line. Ni grad IV-ekvipager er til start i mesterskabet og i den indledende team-test satte to EM-ekvipager sig på toppen. Line Thorning Jørgensen (HMR) på Di Caprio sikrede sig sejren med et resultat på 74,96 %, mens Line Kongensgaard (THSR) på Laponio blev nr. 2 med 71,59 %. 3. pladsen gik til Camilla D. F. Christensen (FYR) på Østergårdens Deleight med 68,93 %.

Spændende mesterskabsdag venter 
Fredag tages der for alvor hul på mesterskaberne på Broholm. Udover DM i paradressur, starter DM i dressur og DRF-mesterskabet for U25 også fredag. Og det bliver særdeles spændende, for der er mere end DM-titler på spil for både senior- og paradressurrytterne. Stævnet er nemlig også udtagelsesstævne til VM i august.

Lancering af dressur app 
Ved DM i dressur på Broholm præsenterer Dansk Ride Forbund i samarbejde med Sydbank og Dressurens Venner vores nye dressur app, som giver dig mulighed for at finde alt det, du har brug for i forbindelse med træning og konkurrencer. Dressur app’en er et moderne redskab, som er udviklet til gavn for både ryttere, trænere, stævnearrangører, dommere m.fl. Herudover er app’en en nem og tilgængelig teknologi, der kan være med til at skabe større kendskab til dressursporten.

Mere end dressur 
Broholm er blevet synonym med DM i dressur. I år er det 11 år siden, at Broholm slog portene op til DM i dressur for første gang, og siden er stævnet bare blevet bedre og bedre. Ud over ridning i absolut topklasse vil der være forskellige udstillere og lækker mad rundt omkring i parken. Desuden vil Lis Hartels Mindepris overrækkes. Prisen tildeles en person, som har gjort en ekstraordinær indsats for dansk dressur.

På Sydbank og Dansk Ride Forbunds stand kan du få en ridetur ud over det sædvanlige på en mekanisk dressurhest. Simulatoren kan tilpasses ryttere på alle niveauer og aldre og giver dig en unik mulighed for, at du kan få testet dine signaler samt prøve følelsen af en korrekt piaffe, passage og endda en piruette. Simulatoren er på den måde et redskab, der kan hjælpe dig til udelukkende at fokusere på dine evner og din balance uden samtidig at tænke på, hvor hesten holder sit hoved. Efter dit ridt får du med det samme feedback på blandt andet din sædeposition, din balance og din indvirkning på hesten.

Resultater og startlister

Broholm Horseshow  

 

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing