Dramatisk holdkonkurrence ved EM

13-08-2015 22:37

EM Aachen - De første medetaljer ved dette års dressurmesterskab for hold er blevet fordelt, og det blev et drama, som først fandt sin afslutning, da klassens sidste rytter havde redet

Spændingen holdt til klassens sidste rytter havde redet, tyske Kristina Bröring-Sprehe på Desperados, som tyskerne satte hele deres lid til. Der er sagt og skrevet meget om de fremskridt, den har gjort, men den er langt fra at have de kvaliteter, som Valegro har, og som dommerne syntes, at Glock's Undercover med Edward Gal i dag havde. Kristina sluttede på en velvillig tredjeplads med 79,743% efter Edward Gal som havde opnået 82,229% efter et fejlfrit og meget kontrolleret ridt, men stadig med en hest, hvis holdning ikke ændrer sig bare en smule i de øgede gangarter og som generelt går meget rejst.

CharlotteDujardin, som red umiddelbart efter Edward, må have nerver af stål, for trods hans høje point red hun satsende og på en hest for hvem den sværeste dressur ser ud som om, det er det letteste i verden. Helt fejlfrit var det ikke, da for indløb fejl i etterchangementerne. Ekvipagen opnåede 83,029%, hvilket sammenholdt med Fiona Bigwoods på Atterupgaards Orthilia flotte 75.800% og Carl Hesters 75,400 med Nip Tuck. gav britterne en sølvmedalje.

Guldet tilfaldt Hollands rene mandehold, og selv om man kan diskutere Glock's Undercovers holdning, så præsterede Hans Peter Minderhoud et herligt ridt på Glock's Johnson TN, som med sine 77,586% bestemt ikke fik for mange point, hvilket også galt Diederik van Silfhout som var så uheldig at ride på førstedagen, hvor han leverede et supert fejlfrit ridt på en meget meget velgående Arlando N.O.P., som "kun" fik 75,814%, så hollændernes guldmedalje var meget fortjent.

På bronzemedaljen kom de slagne tyskere, som ved pressekonferencen viste sig som gode tabere. De kunne med rette havde sagt, at den meget uenige bedømmelse af Totilas redet af Matthoas Alexander Rath med pladscifre fra 3 til 21, havde kostet dem dyrt. 

Medaljepointene så således ud: Holland 235,629%, Storbritanien 234,229 og Tyskland 230,914

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen