Dressurføl til fremtidens stævnebaner på auktion (video)

02-09-2021 18:51

Annika Knudsen Lorentsen

Den 4. september holder Dansk Varmblod Elitefølauktion ved KRAFFT Eliteskue på Vilhelmsborg, og her kommer 50 fremragende føl under hammeren. Vi har løbende præsenteret føllene, og her skal vi se nærmere på fem fantastiske hingsteføl

Copyright Ridehesten.com
Lillevangs Iron e. Imposantos/Akinos (opdr. Jytte og Poul-Erik Simonsen). Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

50 super interessante føl er udvalgt til årets Elitefølauktion, som afholdes af Dansk Varmblod den 4. september på Vilhelmsborg. Auktionen er en live-auktion i forbindelse med Eliteskuet, men man kan byde på føllene forud online HER. Som optakt til auktionen vil vi løbende præsentere føllene, og nedenfor kan i se mere om fem af de dressurføl, der er på auktion.

Vellinjeret hingsteføl med stor formåen
Katalog nr. 129, Højvangs Fürst Platinum e. Janeiro Platinum/Fürstenball (opdr. Gunnar Bennetsen) er et komplet hingsteføl, der er smukt, storrammet og meget vellinjeret. 

Dette føl formår virkelig at bevæge sig, og både skridt, trav og galop er i særklasse hos dette føl. Han bevæger sig elastisk og har en naturlig op ad bakke tendens. 

Se video af føllet nedenfor. 

Udtryksfuldt hingsteføl med god bæring
Katalog nr. 130, Hardsyssel's Kingsman e. Blue Hors Kingston/ERA Dancing Hit (opdr. Ebba og Tage Sørensen) er et storrammet, veludviklet og udtryksfuldt hingsteføl der bevæger sig med særdeles god bæring og smidighed. 

Føllet er ud af en stærk hoppestamme, som tæller flere kårede hingste. Stamhoppen Fleur har givet sine gener videre et et utal af medalje- og elitehopper, og hos dette føl er der fire elitehopper i lige linje. 

Se video af føllet nedenfor. 

Maskulint dressurføl med masser af udtryk
Katalog nr. 136, Lajgårdens Verdi e. Vivaldos/Landor S (opdr. Karina Josefsen) er et smukt og maskulint hingsteføl med et godt udtryk. 

Mormoren til dette føl havde selv en flot karriere i sporten med placeringer i S-springning, og dette føl er altså en god eksempel på, at det kan fungere at krydse dressur og springblod. Et interessant hingsteføl med fremtiden foran sig. 

Se video af føllet nedenfor. 

Hingsteføl med fremragende bevægelser
Katalog nr. 144, Lillevangs Iron e. Imposantos/Akinos (opdr. Jytte og Poul-Erik Simonsen) er et imponerende føl. Han er højtstillet og passende ædel, og så har han et godt maskulint udtryk. Føllet bevæger sig ekstraordinært og med et godt afskub. 

Dette føl er ud af en præstationsstærk hoppestamme, som i Danmark er kendt under navnet Pari-stammen, der gennem årtier har haft stor betydning for den danske avl. 

Se video af føllet nedenfor. 

Ædelt og højtstillet hingsteføl
Katalog nr. 147, Gambit e. Glamourdale/Tailormade Temptation (opdr. Hanne Hertzberg, Lena og Ulrik Kristensen) er et velgående hingsteføl med et godt hingstepræg. Føllet er ædelt og højstillet og er ud af en præstationsstærk stamme. 

Gambit tog sejren som bedste dressurbetonede hingsteføl i region 6 og er derfor udtaget til Eliteskuet. Moren er guldmedaljehoppen Stigma, der blandt andet kvalificerede sig til unghestechampionatet i Herning, og som blev bedste hoppe både som føl, 2-års og 3-års. 

Se video af føllet nedenfor. 

Se hele kataloget HER.
 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen