Dyreste føl efter afdød hingst fra 1986

16-07-2020 13:47
Avl

I en tid, hvor man taler om hurtigt generationsskifte for at optimere fremgang i avlen, er det interessant at betragte, hvordan nogle avler med afdøde hingste og har succes med det

Copyright Ridehesten.com
Dyreste føl var efter For Pleasure/ Carthago.
Nyheden fortsætter efter annoncen

I det tyske DSP-forbund (Deutsches Sportpferd) blev det dyreste føl på forbundets online springfølauktion et føl e. For Pleasure/ Carthago/ Quick Star, som blev erhvervet af tyske købere for 19.000 EUR.

Det er der som sådan ikke noget spektakulært i, men det er alligevel noget særligt, at faderhingsten ikke er nogen topmoderne og sportslig højaktuel hingst, men For Pleasure e. Furioso II/ Grannus, der døde for ni år siden, da han var 25 år. Ja, han er fra 1986 og blev altså født for 34 år siden. Der må stadig være en del frostsæd af god kvalitet tilgængeligt fra For Pleasure, for hans navn bliver ved med at dukke op ved internationale unghestechampionater og til dels også følskuer.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det pågældende føl Forthago er avlet af tyske Dr. Wolf Dieter Wagner og er trukket på en hoppe, der selv har været i sporten. Hoppen har to internationale S-afkom, hvilket ligeledes gælder for mormoderen. Faderen For Pleasure, morfaderen Carthago og oldefaderen Quick Star har alle gået internationalt på højeste niveau (160 cm).

Så præstationerne i afstamningen fejler ikke noget, men det er spændende, om fremtiden vil vise, at ældre hingste igennem flere årtider kan have deres berettigelse og fortsat kan bidrage med noget positivt – også i en tid, hvor man taler om hurtigt generationsskifte for at optimere fremgang i avlen.

Copyright Ridehesten.com
for Pleasure og Marcus Ehning ved EM 2003, hvor hingsten allerede var 18 år. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen.
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner