Elitesport og familieliv kan sagtens kombineres

25-05-2018 10:05

Helle Kristensen

Campingvogn, 2 børn i en tvillingevogn, dressur på internationalt niveau og en hverdag der er bygget op omkring et liv med heste. Det er opskriften på den tilværelse Michael Nielsen og Tanja Pedersen fra Herning trives allerbedst med

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

De sidste 2 dage har campingvognen, familien og hesten Count to Ten været at finde ved Equitour i Ålborg. 

Her har Michael startet PSG og intermediare med den 10 år gamle vallak (e. f.Blue Hors Hotline, mf. Coronado). 

En hest Michael har redet siden den var 4, og uddannet til det niveau den er på idag. 

I et felt med nogle af de dygtigste ryttere fra Danmark og udlandet red Michael torsdag intermediare til 67,324 %. Et fint program med enkelte små kiksere, der kostede et par procent på bundlinjen. 

Onsdagens PSG flød lidt bedre og her scorede han 69,412 %… Alt i alt  et resultat der må siges at være godkendt! 

Michael har redet, siden han var 5 år, og Tanja siden hun var 10 år. 

For dem er heste en naturlig del af hverdagen. Deres tilværelse er bygget op omkring hestene, og det liv de har med dem, uden at det er blevet en levevej for dem. Michael arbejder som bankrådgiver hos Spar Nord og Tanja er business controller hos EG A/S. 

Med til Equitour har de deres 2 piger. Victoria på 2 år og Sophia på 6 måneder. 

For dem er stævnedeltagelse en campingferie med plads til familiehygge og gode oplevelser.

Det skal være sjovt for alle
“Vi prøver jo langt hen ad vejen at gøre det til en oplevelse for pigerne, når vi er afsted. Nogen gange er det nemmere end andre. Her (Equitour) er faciliteterne helt i top, både på det sportslige niveau, men også for pigerne. Det er lidt sjovere for børnene, når der som her er legeland og lidt mere at kigge på. 

Men hvordan hænger det sammen i praksis, at ride dressur på internationalt plan og få familielivet til at hænge sammen. Og da særligt med fuldtidsarbejde for begge forældre. 

"Pigerne har jo aldrig været vant til andet end et liv med heste. Vi prøver at involvere dem i hverdagen, så de også syntes det bliver en oplevelse og sjovt at være afsted. 

Vores liv er bygget op omkring hestene - så også for børnene er hestene en naturlig del af dagligdagen. 

Helt overordnet så tror jeg, at det fungerer så godt for os, fordi vi slapper af og nyder det, så meget som vi gør. Det er vi istand til, fordi det er sådan her, det altid har været for os. Også før vi fik børn. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Hjemme på gården i Herning står resten af hesteflokken. Sammen med en del opstaldede heste. Tanja og Michael har egen gård med ridehus og plads til ca. 18 heste. 

På nuværende tidspunkt har de selv 6 rideheste stående i stalden, der skal trænes i dagligdagen. Og så har Victoria på 2 år selvfølgelig fået sin første pony. 

Copyright Ridehesten.com

Et godt match 
Men selvom de begge rider på et niveau hvor det er rigtigt sjovt, så tænker de hele tiden langsigtet. Tanja og Michael køber føl på auktion og lader dem stå, til de er klar til tilridning.

"At købe føllene fungerer super godt for os, det giver os mulighed for selv at forme og præge vores heste. Skulle vi ud og købe en uddannet hest, med den kvalitet en hest skal have, for at man som rytter kan være med på det her nivau, så bliver det hurtigt en voldsom investering. Når man gerne vil den her sport, så er det også vigtigt, at man hele tiden tænker lidt fremad. Du er nødt til at have flere heste at satse på," forklarer Michael

Selvom hverken Michael eller Tanja er professionelle, så har de tilsammen uddannet et stort antal heste.

De har et godt samarbejde omkring hestene. Hidtil har det været Michael der har uddannet hestene fra M-niveau og opefter, da han på dette niveau har mere erfaring. Men det afhænger også af, hvordan kemien er mellem rytter og hest. 

"Hvis Tanja har super god kemi med en hest, og det bare fungerer mellem dem, så er der jo ingen grund til, at jeg overtager den. Jeg tror det er lidt tilfældigt, hvem af os der rider hesten.” 

Ca. 1 gang i ugen læsser de hestene i traileren og kører afsted til undervisning hos Thomas Dolleris Larsen. Imens passer bedsteforældrene pigerne. 

Vi kunne ikke gøre det uden hjælp
"Både mine forældre og Michaels forældre er rigtigt gode til at hjælpe os, og uden dem ville alt det her slet ikke kunne lade sig gøre. Ligesom det heller ikke ville kunne lade sig gøre, uden den kæmpe støtte vi har fra vores arbejdspladser. 

For os betyder det, at vi stadig kan ride og nyde den sport, der gør os glade. Ligeledes betyder hjælpen fra vores forældre, at pigerne har et super tæt forhold til deres bedsteforældre, og sidst men ikke mindst giver det os en masse gode oplevelser sammen.”

Michael suplerer:  "Når du kigger rundt på pladsen her, ser du jo også mange andre der har børn med. Og jeg syntes overordnet, at vi ryttere er gode til at hjælpe hinanden og hygge med hinanden uden for banen. Og stævnerne giver os en oplagt mulighed, for at se de mennesker vi ikke lige ser til daglig." 

Så ja - I bund og grund er stævnerne jo som en campingferie. En campingferie hvor hesten er med. 

Artiklen er tidligere udgivet på everhorse.dk 

 

Læs også

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen