England er igen verdensmestre

29-08-2014 08:54

Britt Carlsen

WEG - England fastholdt deres holdguldmedalje i para-dressur og dermed er England ikke blevet slået i denne konkurrence siden 2002

Der engelske hold sikrede sig nok engang en guldmedalje i holdkonkurrencen på para-stadion, med godt 20% margin til sølvinderne fra Holland, og med Tyskland på bronzepladsen. Det er dermed også disse tre nationer, som nu har sikret sig en kvalifikation til para-OL i Rio.

Danmark kom ind på 5. pladsen i holdkonkurrencen, og det var der tilfredshed med i den danske lejr. Det danske hold har ikke ryttere til start i grad 1A, gruppen af de mest handicappede ryttere, og ser man på resultatlisten i netop denne grad, opnår rytterne her høje procenter, og det influerer også på holdresultatet, da det er opnåede points og ikke placeringer, som er afgørende for resultatet.
Sidste rytter i aktion for Danmark var Caroline Cecilie Nielsen i grad II på Leon og de red individuelt og sluttede på en 6. plads med 69,057% guldet blev vundet af hollands Rixt van der Horst med 72,457%

I dag rider rytterene deres kürprogram, og de danske paradressurryttere har på forhånd udtalt, at i dag giver de gas og satser for deres individuelle medaljechance. Caroline i grad II starter kl. 09.40, efterfulgt af Stinna i grad Ib kl. 11.59. Over middag er det Susanne kl. 14.39 og Annika kl. 15.06 i grad III. Line i grad IV slutter for Danmark kl. 16.18.