Evelina Tovek pensionerer Oz de Breve

20-04-2020 14:39

Annika Knudsen Lorentsen

Den 18-årige vallak Oz de Breve pensioneres fra sporten efter en succesfuld karriere i international springning med først britiske Laura Renwick og siden med svenske Evelina Tovek

Copyright Ridehesten.com
Evelina Tovek og Oz de Breve ved World Cup-finalestævnet i Göteborg 2019. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I sine yngre dage konkurrerede den nu 18-årige vallak Oz de Breve e. Dollar du Murier/Grand Veneur med britiske Laura Renwick, som har opnået mange flotte resultater med den røde vallak. Sammen har de blandt andet vundet ved det 5* stævner i Olympia i London, ved Nations Cup-stævne i St. Gallen og ved Global Champions Tour i Madrid. Ekvipagens seneste start var i 2014, og siden da har Oz de Breve, i daglig tale kaldet Ozzy, været hos svenske Evelina Tovek, som også har haft stor succes med vallakken. 

De red deres første internationale stævne sammen i 2015, og allerede samme år sejrede ekvipagen i en 3* 150 klasse på Riders Cup. Siden er det blevet til mange topplaceringer i klasser tom. 155 cm, og ekvipagen startede sit sidste internationale stævne sammen ved det 5* World Cup-stævne i Leipzig i januar måned. 

Evelina Tovek meddeler på sin Facebook, at hun har besluttet at pensionere Oz de Breve:

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Vores Ozzy er med sine 18 år stadig i god form, og det var meningen, at han skulle gå et par stævner mere inden sin pension. Men på grund af omstændighederne med den nuværende krise, har min familie, Henrik og jeg besluttet, at vi ikke vil vente længere, og dermed siger vi tak til Oz de Breve. Jeg er så taknemmelig for, at vores veje krydsede og jeg kunne ikke ønske mig en bedre læremester end dig, Tiden går og du har været min partner i 6 år, fortæller Evelina på sin officielle Facebook-side og fortsætter:

– Du får et smil på mine læber hver dag ved at være den skøre lille røde hest, som kom til min stald dengang. Tak til Laura Renwick for at stole på at mig og tak til mine hestepassere for at give ham al den kærlighed han har fortjent. Tak til min familie for jeres kontinuerlige støtte og for at give mig chancen for at ride så fantastisk en hest. Det er på tide at give noget tilbage til Ozzy, ved at lade ham få en god pension hjemme i Sverige. Han vil være savnet i stalden, til træninger og til stævner, men jeg ønsker ham en glad og god pension.

Evelina Tovek er en 27-årig springrytter fra Sverige, som har konkurreret på højt internationalt niveau en del år. Hendes mor er Susanne Tovek, og hendes far er Gregor Tovek, som er en anderkendt bilhandler, men i ridesporten bedre kendt som ejer af hoppen Toveks Mary Lou, som er meget succesfuld under Henrik von Eckermann. Evelinas søster Isabella Tovek er dressurrytter, så passionen omkring hestesporten er en fælles ting i Tovek-familien. Evelina træner hos den svenske toprytter Henrik von Eckermann og er til daglig bosat i Tyskland.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner