FEI ophæver suspenderingen af UAE

29-07-2015 10:01

Den 12. marts 2015 suspenderede det internationale rideforbund, FEI, De Forenede Arabiske Emiraters forbund (UAE), som følge af diskussionen om sikring af hestevelfærden i distancesporten i UAE

Copyright Ridehesten.com
Modelfoto.

Nu har FEI ophævet suspenderingen som følge af, at UAE har underskrevet en lovligt bindende aftale om at overholde FEI’s regler og krav til hestevelfærd.

Aftale skal sikre hestevelfærden
Det er en enig FEI-bestyrelse, der har ophævet suspenderingen af UAE, efter at UAE og FEI har underskrevet en aftale, hvor UAE forpligter sig til fuldt at respektere hestevelfærden og at sikre, at FEI’s regler bliver efterlevet ved alle distancestævner – internationalt, såvel som nationalt.

- Det er glædeligt, at UAE har taget alle kritikpunkterne til efterretning og har forpligtet sig til at sikre hestevelfærden i sporten både nationalt og internationalt. Vi er glade for, at UAE er tilbage i FEI, for det giver os muligheden for kontrollere og sikre, at de ikke går egne veje, når det kommer til velfærden. Nu er de med igen, og det er vigtigt, at vi herfra følger dem tæt, så vi sikrer at de også overholder aftalen, siger Ulf Helgstrand, formand i Dansk Ride Forbund.

Læs pressemeddelelsen fra FEI HER.

Læs om suspenderingen HER.

Kilde: Dansk Ride Forbund

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen