Fisker Dressage – den ærlige clinic

12-12-2022 11:55

Fredag aften var Fisker Dressage i samarbejde med Brogaarden vært for et åbent hus og julearrangement, der trods vintervejret trak over 300 dressurentusiaster til ridecentret i Voel

Nyheden fortsætter efter annoncen

Berider Dennis Fisker havde sammen med sin mangeårige samarbejdspartner, Sanne Schiørring Madsen, salgschef hos Brogaarden, snakket om at lave et arrangement med en dressurclinic, og det gjorde de alvor af i fredags i Voel og Omegns Sportsrideklub, hvor Dennis driver sin forretning.

Her har også berider Bjarne Nielsen sin daglige gang, og han spillede sammen med dressurdommer Susanne Baarup en stor rolle i arrangementet, som Bjarne kaldte "den ærlige clinic", fordi intet blev pakket ind og gjort til mere, end det er. 

Formålet med clinic'en var at give tilskuerne et indblik i det daglige arbejde med heste og ryttere hos Fisker Dressage og samtidig give en dommervinkel på, hvad er det, man ønsker at se - lige fra unghesteniveau til sportens sværeste niveau. Det gav de store kompetencer, Susanne og Bjarne, deres bud på i en højt faglig clinic, der ikke løb af stablen uden humor.

Dennis og Bjarnes beriderelev Carl Christian Savola og junior-europamester Sophia Obel var sammen med Dennis selv rytterne i clinicen, og de viste i alt otte heste, der spændte over det meste fra næsten rå unghest til erfarne S-heste.

Clinic'en fik en uønsket dramatisk start, da 3-års hesten spændte op for gjorden og efter en serie af høje bukkespring skilte sig af med CC (Carl Christian), som heldigvis ikke kom til skade og i meget flot stil fortsatte og fik vist den unge hest på bedste vis. Det var her, at navnet "den ærlige clinic" kom ind i billedet, for unghesten var ikke blevet opvarmet udover et par runder i longe – og det var netop hensigten med denne clinic: What you see is what you get!

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det var spændende at se den meget høje kvalitet af hestemateriale og lytte til undervisningen af så dygtige ryttere for samtidig at få dommerkommentarer på kvaliteten af både hestene og øvelserne. CC får mulighed for at ride på andet end yngre heste, da han bl.a. har fået en ældre og fuldt uddannet hest stillet til rådighed.

Sophia red en 4-års, en 6-års og en 10-års og fik på den måde vist sin alsidighed igennem sin fornemmelse for selv de unge heste samt forståelse for sværere øvelser og indlæring af samling. Dennis red også heste i forskellige aldersklasser; først en talentfuld 5-års, en ligeså talentfuld 7-års, der så småt er i gang med at lære de svære øvelser, for så at slutte af med en øvelsesstærk hest, der har haft international succes.

Det var en meget lærerig og underholdende aften, hvor Brogaardens Rolf Momberg, Sanne Schiørring Madsen og Camilla Christensen også stod til rådighed med foderrådgivning eller bare en snak om hestetrivsel og foder. Temperaturen i ridehuset i Voel var ikke høj, så det var populært, da der efter clinic'en var varme æbleskiver og gløgg til alle.

De medvirkende heste var:

  • Atterupgaards Finali, 3-års e. Foundation/ Lord Sinclair (opdr. Atterupgaard)
  • Quinn G., 4-års e. Quaterhit/ Fassbinder (opdr. Helene Geervliet)
  • Atterupgaards Delahaye, 5-års e. Foundation/ Bon Bravour (opdr. Atterupgaard)
  • Askari Pilekær, 6-års e. Apache/ Florestan I (opdr. Anne Mette Rossen og Lars Langendorff)
  • Heiline’s Diva Romance, 7-års e. For Romance I/ Fürstenball (opdr. Stald Heiline)
  • Sky Newz Horsebo, 16-års e. Zardin Firfod/ Ramiro’s Bubu (opdr. Helle Kristiansen)
  • Rosenstolz, 16-års e. Rotspon/ De Niro
  • Foldagers Chablis, 10-års e. Blue Hors Romanov/ Idocus (opdr. Mette Boje Frederiksen)

 

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald