Flere skoler tilbyder atleter fleksible vilkår

22-11-2018 17:20

Team Danmark har indgået en aftale med 42 institutioner fra ungdomsuddannelserne om at skabe fleksible vilkår for talenter og eliteatleter, der ønsker at uddanne sig sideløbende med deres elitesportskarriere

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Atleter skal trives både i deres civile karriere og sportskarriere, og erfaringer viser, at kombinationen af uddannelse og sport har en positiv synergieffekt på hinanden, så man kan blive bedre på begge domæner ved at kombinere de to ting.

Heldigvis er tendensen også, at flere uddannelsesinstitutioner vil gøre en særlig indsats for talenter og eliteatleter, der ønsker at uddanne sig sideløbende med deres eliteidrætskarriere. 57 institutioner fra ungdomsuddannelserne har søgt om at blive Team Danmark uddannelsespartner for perioden 2019-2021, og ud af de 57 er 42 uddannelsesinstitutioner blevet godkendt som uddannelsespartner. Det er en stigning fra 27 til 42 i forhold til indeværende periode.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Uddannelsespartnerne vurderes ud fra en række kriterier som eksempelvis mulighed for morgentræning, antallet af Team Danmark godkendte elever, forlængede forløb, fleksibilitet og et koordineret samarbejde om den pågældende atlet mellem skole, klub/forbund og Team Danmark.

– Det er meget positivt, at der er en øget interesse fra skolerne om at blive Team Danmark uddannelsespartner og dermed også et øget fokus på at arbejde for, at det kan lykkedes for de unge at få en ungdomsuddannelse samtidig med, at de dyrker en sportslig karriere, fortæller Team Danmarks dual career konsulent Christina Teller.

Geografisk spredning og variation af tilbud
Hun glæder sig samtidig over, at der er en god geografisk spredning blandt uddannelsespartnerne, så det er muligt at kombinere uddannelse og eliteidræt uanset, hvor i landet atleterne bor.

Samtidig er der en stor variation i de forskellige tilbud, således at unge atleter i Danmark kan vælge mellem alle gymnasiale ungdomsuddannelser lige fra STX, HHX og HTX til erhvervsuddannelserne EUD og EUX.

/Pressemeddelelse
 

Læs også

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen