Fodring af heste på Mols: Svend Hansen vil blive ved

26-02-2022 16:08

Annika Knudsen Lorentsen

Svend Hansen fra Rønde er en af dem, der fodrer hestene, der går på Molslaboratoriets arealer på Mols, og han fortæller, at han er træt af at gøre det i det skjulte, fordi han mener, at det er det helt rigtige at gøre

Copyright Ridehesten.com
Exmoorponyer i et dansk naturreservat. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

TV2 Østjylland har lavet et indslag, hvor de viser en video af Svend Hansen fra Rønde, som fodrer hestene ved Molslaboratoriet med hø. 

Der har i månedsvis været stor diskussion omkring rewilding-projektet, hvor "vildheste" sættes ud i naturområder, hvor de skal gå bag hegn uden pasning, og en af dem, der kæmper i mod er altså Svend, som ikke længere vil fodre hestene i skjul. 

– Jeg er træt af at gøre det i det skjulte, fordi jeg mener, at det er det rigtige, jeg gør. Jeg har fodret hestene flere gange, fortæller han til TV2 Østjylland og fortsætter: 

– Når man har dyr i indhegning, skal man sørge for at behandle dem ordentligt. Det er ikke nok bare at holde øje med dem. Man skal ikke misbruge hestene for at lave et naturprojekt, som man først kan se resultaterne af om 50-100 år.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det var torsdag, at Svend foran kamera fodrede hestene, og efterfølgende måtte han snakke med en patrulje fra Østjyllands Politi. 

– Jeg håber det da ikke, siger han i forhold til, at han kan risikere at få en bøde, og fortsætter: 

– Jeg vil fortsætte med at fodre hestene, så længe de har brug for det. 

Molslaboratoriet har anmeldt sagen omkring fodring, og det efterforskes af Østjyllands Politi, som en sag omkring hærværk. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen