Første militarylandshold i syv år

04-06-2014 15:58

I dagene den 26. til 29. juni skal Danmark stille hold i Nations-eventing CICO3* i Strzegom, Polen. Det er en historisk begivenhed, da det er første gang i syv år vi har et dansk hold med til et internationalt stævne

Deltagelsen er en del af den nye masterplan i dansk military, som blev præsenteret af den nye elitekoordinator for military i februar måned.

Stævnet skal medvirke til at gøre rytterne klar til den store udfordring, som hedder holddeltagelse ved EM i år 2015. Der skal, ifølge elitekoordinator Lars Terkildsen, en kulturændring til for at lære militaryrytterne at forholde sig til tanken om at være en del af et hold. I mange år har de fleste af rytterne kun skulle tage stilling til deres egne præstationer, men nu skal Danmark med igen. 

- Jeg er som elitekoordinator opmærksom på, at de andre lande holder øje med os, og de har ikke den store tiltro på, at det vil lykkes for os. Men jeg er fortrøstningsfuld for vi har flere gode ekvipager, ud over de fire her, som kan komme i spil i fremtiden. Til næste års EM vil der således være flere at vælge i mellem. Det er for mig vigtigt, at rytterne virkelig gerne selv vil deltage i holdtanken, siger Elitechef for military Lars Terkildsen

Danmarks pt. mest erfarne militaryrytter Peter Flarup bakker op omkring, at der skal arbejdes målrettet hen imod holddeltagelse til EM 2015, og han bakker også op om omkring deltagelsen i CICO3* i Strzegom med sin bedste hest Calista E. 

På holdet er også Louise Nielsen på sin rutinerede hest Hooker Skovgaard. Tredje rytter på holdet er Merete Thøgersen, som var bedste danske rytter til NM sidste år, og hun stiller til start på hesten Salza, mens den fjerde og sidste rytter er Mia Hastrup. Hendes bedste hest er pt. ude af sporten, så hun har fået kvalificeret sin anden hest Constantin igennem foråret. 

Kilde: DRF
 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen