Fra koma til føring - fra blind til dobbeltsyn

06-08-2016 21:11

Britt Carlsen

OL

I dag lørdag har halvdelen af militaryrytterne været i konkurrence på dressurbanen. Både den regerende guldvinder og bronzevinder fra London har været til bedømmelse, men det er William Fox-Pitt, som fører. Fox-Pitt der lå dage i koma efter et styrt i efteråret

Copyright Ridehesten.com
Englands William Fox-Pitt og Chili Morning, har lagt sig i spidsen for militarykonkurrencerne ved OL efter første halvdel af rytterne har været gennem dressurkonkurrencerne.

47-årige William Fox-Pitt red i dag et fejlfrit, sikkert og særdeles korrekt program på Chilli Morning, han scorede høje point hele vejen gennem galopprogrammet, og red fra banen med blot 37 fejlpoints efter et ridt bedømt af dommerne til godt 75%

Fox-Pitt deltog i oktober måned sidste år i UVM for militaryheste, og på terrænbanen i Lion d'Angers styrtede han på 7-årige Reinstaed. Han blev bragt til hospitalet i bevidstløs tilstand, som følge af et slag mod hovedet, og der skulle gå en uge inden han igen var ved bevidsthed. Han blev først udskrevet en måned senere i slutningen af november, men allerede inden jul kom det gode budskab, at han havde redet for første gang. 

- Jeg lå i koma i to uger, og mit syn herefter var meget dårligt. Så jeg er gået fra at være blind til at se dobbelt. Det betød, da jeg begyndte at springe, at der var to forhindringer foran mig, fortalte Fox-Pitt i dag.

William Fox-Pitt vandt sølv ved OL i Athen og London og bronze i Hongkong.

Christopher Burton/Santano II fra New Zealand ligger på en foreløbig andenplads med 37,6 fejlpoints. Og først på en foreløbig tredjeplads kommer Michael Jung, den regerende olympiske mester, på Sam FBW. Parret så ellers både fit og sikre ud i gennem travprogrammet, og hestens sikre galop begyndte at give mesteren adskillige 8-taller, men så mistede parret koncentrationen i kontragaloppen, hvor Sam skiftede bag. Med et resultat på 40,9 er han dog langt fra slået endnu, og flere ryttere har udtalt til deres nationale medier, at terrænbanen er frygtindgydende og vanskeligere end både Hongkong og London. Selv har banebygger Pierre Michelet uddtalt, at det er en rigtig 4-stjernet bane i maximum".

I London lå Sandra Auffarth på en syvendeplads efter dressuren, men opnåede alligevel bronze, i dag fik også hun problemer i galopprogrammet, da hun kiksede et changement. Hun og Opgun Louvo ligger på en foreløbig fjerdeplads med 41,6 fejlpoints. 

Se hele resultatet her. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner