Frandsbjerg med to kårede hingste i Belgien

15-04-2021 15:55

Danske Frandsbjerg Horses, der ved Dansk Varmblods kåring af hingste i marts fik godkendt to hingste, fik i går færdigkåret to hingste i det belgiske forbunde BWP

Copyright Ridehesten.com
Søren Rasmussen i aktion på følauktion. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Frandsbjerg Horses har været aktive opkøbere af de særdeles gode springføl på de danske følauktioner, og det resulterede i år ved Dansk Varmblods kåring af hingste i marts med godkendelse af de to 3-års hingste Avatar Lox DWB e. Action Man Ask Z/ Ci Ci Senjor Ask (opdr. Stutteri Lox v/ Joan Arler og Peter Børsen) og Utoki F. Damgaard DWB e. Uriko/Catoni (opdr. F. Damgaard ApS), der begge planlægges fremstillet til Dansk Varmblods 35-dages prøve i efteråret.

Indehaver Søren Rasmussen fortæller, at det ikke er planen for Frandsbjerg Horses at have egen hingstestation, og derfor har de allieret sig med en stærk samarbejdspartner i Belgien, Jan Vermeiren, JV Horses, som de har otte heste sammen med. De fire herhjemme i Danmark og de andre fire i Belgien.

Copyright Ridehesten.com
Her ses Jan Vermeiren netop på Le Blue Diamond van 't Ruytershof. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen.

To af de heste, som de har i Belgien, købte de sammen ved auktionen under BWP's hingstekåring i februar måned. Det er disse to 3-årige BWP-hingste, der i går i Lier gennemførte kåringens 3. fase, svarende til den danske 10-dages test, der kan udløse avlsgodkendelsen. Hingstene er nu færdigkårede i det belgiske system, og det er Søren Rasmussen godt tilfreds med, da han kåringen oprindeligt startede med 130 hingste, og nu er i alt 19 kårede.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det drejer sig om Shotgun van 't Ruytershof e. O'neill van 't Eigenlo/ Jenson van 't Meulenhof/ For Pleasure, der ud af en meget stærk hoppestamme, der har leveret adskillige kårede hingste, som har gået 160 cm, bl.a. Emerald, Le Blue Diamond van 't Ruytershof og Herald van 't Ruytershof. Desuden gælder det Stanny HR e. Stakkato/ Balougran Z/ Leuthen, hvis mor også er mor til 160 cm-hesten Hour.

Copyright Ridehesten.com
En af Frandsbjergs godkendte hingste i DV i år er Avatar Lox. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.

Søren Rasmussen fortæller, at det er planen at fremstille Shotgun van 't Ruytershof eller Stanny HR til kåring i Dansk Varmblod i 2021 eller muligvis begge, da de hver især repræsenterer spændende præstationsblod for den danske springhesteavl. Desuden vil de selv bruge hingste på deres egne hoppe og vil naturligvis gerne registrere afkommene i Dansk Varmblod.

– Nu skal vores danske unghingste Avatar og Utoki gå 35-dages test i efteråret, og så vil vi sikkert også fremstille Avatar i det belgiske varmblodsforbund BWP, fortæller Søren.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen