God dansk start ved UVM

19-09-2019 16:07

Det har været en god til blandet dag for de danske ryttere og heste ved UVM på Zangersheide, hvor flere har været fejlfrie og er i spil til en finaleplads, mens andre lige har manglet det sidste held

Der er fejlfrie danske ryttere og/eller heste i alle årgange ved UVM på Zangersheide, hvor der i dag har været afviklet første kvalifikation til finalen, som foregår på søndag. 
Kravene til rytterne og hestene er høje ved dette verdensmesterskab for 5-, 6- og 7-års heste, og selvom de danske ekvipager er velforberedte, så falder bommene let ved mesterskabet, hvor 5-års hestene springer baner på 125 cm i kvalifikationen, 6-års banen er op til 135 cm, mens 7-års banen er på 140 cm. Med hhv. 246, 265 og 203 i de tre årgange, er der absolut hård konkurrence om finalepladserne. 

Seks fejlfrie i 5-års kvalifikationen
Det er sædvanligvis har Dansk Varmblod og de danske ryttere haft størst succes ved UVM i klassen for 5-års heste. Det er også i denne årgang, at de fleste, fejlfrie danske ekvipager befinder sig. Følgende ryttere var fejlfrie i første kvalifikation:
Kasper H. Hansen/Katrinelund Satisfaction e. Sandro's Adel/Crelido (opdr. Ib Kirk, Katrinelund)
Pedro Gosk/Cokelight TM e. Carmarue/Chellys Z (opdr. Team Mila)
Torben Frandsen/Elmegaardens Dakota e. Bøgegårdens Dicapo/Catoki (opdr. Maria og Martine Schnoor)
Christian Jansen/Ca-Di DD e. Camargue/Corratus (opdr. Danish Derby Horse Shows ApS)

Og dertil kom to heste registreret i udenlandske forbund:
Søren Møller Rohde/Action Man Ask Z e. Acton-Breaker/Calvados Z
Emilie Katrine Hoell Pedersen/Balotelli Love e. Baldini II (Holst) (opdr. Lene Ibsen)

Fælles for alle de fejlfrie ekvipager var, at de hele vejen udstrålede stor sikkerhed på banen, som ellers kostede fejl, desværre også lette nedrivninger til danske ekvipager. Se resultatet af 5-års klassen HER

Klasseridt i 6-års kvalifikationen
Mens klassen for 5-årige heste er en tidsspringning, metode A, så blev både klassen for 6- og 7-års heste afviklet over to faser, og der blev redet forrygende stærkt i anden fase af de erfarne, internationale top-ryttere, som i år er til start i stort antal. 

Søren Møller Nielsen red en meget overbevisende dobbelt fejlfri runde på Cyrano Ask e. Ci Ci Senjor Ask/Kannan (opdr. Stutteri Ask) i klassen for 6-års heste, og det samme gjorde Anne Hou Christensen, hun og sidste års UVM-finalist Chinett Ask e. Ci Ci Senjor Ask/Caretino (opdr. Stutteri Ask) har fundet ind i et perfekt samarbejde, som udløste en overbevisende dobbelt nulrunde.
Stein Endresen fra Norge var ligeledes dobbelt nul med den danske varmblodsvallak Dansler e. Cabacon/crelido (opdr. Richard Nielsen og Ib Kirk). 
Se resultatet af 6-års klassen HER

Dansk hest i topplacering i 7-års klassen
Det var en udpræget fornøjelse at se den hollandske landsholdsrytter Harrie Smolders ride den danske varmblodshoppe Calina gennem den vanskelige 7-års bane i perfekt balance og med et minimum af forstyrrelse af hoppens rytme. Calina e. Ci Ci Senjor Ask/Cornet Obolensky (opdr. Aage Lauritzen) kom ind på femtepladsen i kvalifikationen. Stein Endresen gjorde Harrie Smolders kunsten efter på DV-vallakken Happy Feets Heartbeat e. Heartbeat/Baloubet du Rouet (opdr: Gitte og Torben Seerup Skøtt)

Martin Dinesen Neergaard red UVM-finalisten fra sidste år, Clear the Way fejlfrit gennem kvalifikationen med stort overskud. Clear the Way er efter Clearway/Coronado, registret i Holsten, men opdrættet af dyrlæge Linus Camitz. Se resultatet af 7-års klassen HER

Der er stor kamp om finalepladserne, hvor der sædvanligvis bliver plads til mellem 30 og 40 i finalen for 6- og 7-års heste, mens det udelukkende er 5-års heste, der er fejlfrie i begge kvalifikationer, der når ind i finalen. 
 

 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen