H&M All In går på pension

16-02-2023 12:01

Annika Knudsen Lorentsen

Peder Fredricsons tophest gennem mange år, H&M All In, pensioneres fra sporten efter en karriere som kun få kan matche

Copyright Ridehesten.com
Peder Fredricson og H&M All In ved OL 2016. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Igennem en årrække har H&M All In e. Kashmir van Schuttershof/ Andiamo Z præsteret på absolut topniveau med svenske Peder Fredricson i sadlen. Sammen har ekvipagen opnået nærmest alt hvad man kan, og vundet medaljer ved både OL, VM og EM. 

Ekvipagen repræsenterede Sverige ved OL i både 2016 og 2021, og ved begge lege sikrede de sig individuelt sølv, mens de i Tokyo i 2021 ligeledes var på det guldvindende svenske hold. Ved VM i sommers i Herning var ekvipagen igen med til at vinde guld for Sverige, ligesom de i 2017 vandt individuelt guld og holdsølv ved EM i Göteborg. 

Copyright Ridehesten.com
Peder Fredricson og H&M All In ved VM 2022. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

I et opslag på Instagram hos @pederfredricson og @hmwelivehorses, offentliggøres det, at den fantastiske vallak nu pensioneres fra sporten i en alder af 17 år. 

– En hest som H&M All In, som har givet os alt, skal ende sin karriere på toppen. Ord kan ikke beskrive hvor meget han har betydet for mig og for ridesporten. Det er ikke en let beslutning at tage, men det er den rette beslutning, udtaler Peder Fredricson. 

Copyright Ridehesten.com
Peder Fredricson og H&M All In ved OL i Tokyo. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans
Nyheden fortsætter efter annoncen

– Jeg skal stadig nive mig selv i armen for at forstå de store præstationer denne lille elskede hest har opnået. Jeg er utroligt taknemmelig for at have været en del af den rejse sammen med H&M All In og Peder, udtaler Charlotte Söderström, der ejer H&M All In. 

Under Göteborg Horse Show 2023, på torsdag i næste uge, vil der være en ceremoni for at hylde H&M All In og lade ham pensionere med manér. 

Da H&M All In var ung var det belgiske Nicola Philippaert der red ham, og denne ekvipage blev nr. 4 i finalen for 7-års heste ved UVM i 2013, og det var netop her Peder Fredricson opnåede ham og spottede hans potentiale. 

Blandt Peder og All Ins resultater findes mange topresultater i Grand Prix-klasser, ligesom de også blev 3'er ved World Cup-finalen i 2019. Deres seneste start var ved Global Champions Tour-finalen i Riyadh tilbage i oktober.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen