Har du også taget fejl af metode B7?

11-09-2019 08:05

Annika Knudsen Lorentsen

Der er mange forskellige metoder at ride efter når man er til start i en springklasse, og en af dem er metode B7. Metoden har eksisteret i mange år, men er fornyligt blev ændret og det er der en del der ikke er klar over

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ved Silkeborg Rideklubs distriktsmesterskabsstævne på Vilhelmsborg var der en del ryttere der ikke var klar over at metode B7 er ændret siden indførelsen af den og det resulterede i at flere ryttere kom til at stå som om de havde opgivet at ride banen færdig. 

Metode B7 var før i tiden en springning over to faser, hvor man, hvis man havde 8 fejl eller derunder i første fase, kunne ride anden fase som træning, og kun hvis man var fejlfri i første fase talte anden fase med i konkurrencen.

I dag er metoden ændret, således at man uanset hvad skal ride begge faser. Så selvom du måske har 12 fejl i første fase skal du fortsat ride anden fase. Dit resultat i klassen bliver begge fasers fejl sammenlagt og så tiden fra anden fase. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Dansk Ride Forbund skriver følgende om metoden:

"Banen opbygges i 2 faser, hvor 1. fase består af 5-7 forhindringer. Starten på 2. fase er sammenfaldende med 1. fases mål. Der kan indgå kombinationer i begge faser. Det samlede antal forhindringer for faserne, skal være minimum 11 og maksimum 13 forhindringer, som kan være nye forhindringer eller forhindringer, som også indgår i 1. fase. Nummereringen af springene i 2. fase skal være fortløbende efter 1. Fases spring. Alle ekvipager er berettiget til at ride begge faser, uanset antal fejl i første fase. Passage af mållinjen for 1. fase betragtes som start på 2. fase. Ved begrænsning i den elektroniske tidtagning anvendes denne i fase 2, og tiden i fase 1 tages manuelt. Resultatet beregnes som summen af fejl af 1. og 2. fase samt tiden for 2. fase. Er fejl og tid ens, er de lige placerede."

Du kan læse om alle metoder under punkt 351 i Dansk Ride Forbunds springreglement her. 

Læs også

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen