Helgstrand vs. TV2: Skovrider måtte ikke vidne

16-11-2023 15:11

Charlotte Kusk Berwald

Kristian Skovrider, der er formand for Dansk Ride-Instruktør Forening, var taget op for at følge retssagen mellem Andreas Helgstrand og TV2. Ikke for at støtte hverken den ene eller den anden part, men for at få en fornemmelse af hvilken fremtid, der venter

Copyright Ridehesten.com
Kristian Skovrider. Foto: Ridehesten.com/Nanna Nørgaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Fredag kl. 12 forventes der at være domsafsigelse i sagen hvor Andreas Helgstrand har stævnet TV2, der i forbindelse med dokumentaren Hestemilliardærens Hemmeligheder har benyttet sig af en muldvarp, for at skaffe optagelser til programmet. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Kristian Skovrider var taget op for at overvære retssagen, som han mener giver et fingerpraj om hvad både hestebrancen, såvel som andre brancher, kan forvente sig i fremtiden:
– Det er i alle erhvervsdrivendes interesse, at TV2 ikke bare kan sende en muldvarp ind, som filmer os selv og vores ansatte. Det er over min retsopfattelse hvis det tillades. I pausen spurgte Sophus (Sophus Bøgeskov, Andreas Helgstrands advokat, red.) om ikke jeg ville vidne og fortælle det. Men det kunne jeg ikke få lov til, grundet forskellige paragraffer som TV2 henholdte sig til, og så besluttede retten sig for, at det ikke kunne lade sig gøre, fortæller Kristian Skovrider til Ridehesten.
Som en af de få, har Kristian Skovrider set de optagelser som muldvarpen optog under sin ansættelse hos Helgstrand Dressage.
– Det her er jo interessant for alle i alle brancher og jeg kan ikke forstå at Dansk Erhverv ikke er gået ind i sagen. For det er jo interessant det som foregår i den sag. Det er vigtigt at skelne mellem videoerne og den måde videoerne blev skaffet på. Det er ikke indholdet af videoerne, der diskuteres i disse dage, kun måden de blev skaffet på og det er metoden jeg stiller mig kritisk overfor, ikke videoerne, fortæller Kristian Skovrider.
Som formand for Dansk Ride-Instruktørforening er han også medstiller af borgerforslaget, der vil sikre bedre rettigheder for dyr, herunder et dyrepoliti, der skal have lettere ved at skride ind i tilfælde et mishandling og vanrøgt. 
 

Copyright Ridehesten.com
Kristian Skovrider, formand for Dansk Ride-Instruktør Forening.
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen