Hestefilmenes TOP 35 liste

12-10-2015 19:16, af Anne-Sofie Schou Munk

Det bedste man kan få tiden til at gå med, næst efter at ride, er at se hestefilm, eller måske snarere film med heste i. Vi har lavet en liste over vores favoritter, se hvor din yndlingsfilm er havnet på listen, og om du har set dem alle sammen. Ellers ved du hvad du skal lave i efterårsferien

Bonus: Hvis du har set en hestefilm, har du sikkert ved flere lejligheder set at de skriver.”No animals were harmed in the making of this film. Her er historien om hvorfor det er blevet en norm, at man skriver sådan i alle Hollywood film hvor der er dyr med: How the Death of a Horse Changed Hollywood Forever 

 

Her under er 35 gode udenlandske hestefilm.

 

Copyright Ridehesten.com

 

Copyright Ridehesten.com

 

1. War Horse

War Horse (2011) er en inspirerende historie om det stærke bånd i mellem en mand og hans hest. Denne usædvanlige film beskriver kærlighed og venskab i krigstid.

 

Copyright Ridehesten.com

 

2. Seabiscuit

Filmen der foregår under depressionen, fortæller den sande historie om Seabiscuit en undermåler af en væddeløbshest, der endte med at inspirere en hel nation, hvis ikke hele verden.

 

Copyright Ridehesten.com

 

3. The Man From Snowy River

Manden fra Snowy River handler om den 18 årige Craig, der må arbejde for at få sin families gård på fode igen efter tabet af sin far.

 

Copyright Ridehesten.com

 

4. Spirit: Stallion of the Cimarron

Spirit: Hingsten fra Cimarron fortæller historien om en vild hingst (så vild at han kun kunne være en tegneserie) som rejser med over den vestlige grænse.

 

Copyright Ridehesten.com

 

5. National Velvet

National Velvet har den unge Elizabeth Taylor som Velvet Brown, en ung rytter, der vinder en nedslidt hest i et lotteri og forsøger at forvandle den til en mester.

Copyright Ridehesten.com

 

6. The Black Stallion

Efter at have overlevet et skibsforlis, er den unge Alec strandet på en ø med en mystisk arabisk hingst. Der er drengen og hesten tvunget til at finde fælles fodslag. The Black Stallion fortæller historien om deres redning og den måde de bliver forbundet til hinanden. De forbereder sammen at være med i et af verdens hurtigste hestevæddeløb.

 

Copyright Ridehesten.com

 

7. Secretariat

Denne 2010 Disney-film genopliver historien om den berømte væddeløbshest uovertrufne dominans på væddeløbsbanen, og hans ejer vilje til at få ham der.

 

Copyright Ridehesten.com

 

8. Champions

Bob Champion og hans hest Aldaniti overvandt (hvad ellers?) mange forhindringer i denne 1981 film, baseret på en sand historie.

 

Copyright Ridehesten.com

 

9. Hidalgo

Hidalgo fortæller historien om en Pony Express kurer og hans hest Hidalgo, som sammen rejser til mellemøsten for at konkurrere i et legendarisk hestevæddeløb.

 

Copyright Ridehesten.com

 

10. Shergar

Baseret på en sand historie, hvor en irsk væddeløbshest bliver kidnappet af den irske republikanske hær, som ikke lyttede til notatet: ". Hold hestene ud af denne krig"

 

Copyright Ridehesten.com

 

11. Dreamer: Inspired By A True Story

Medvirkende en den yndige Dakota Fanning, Dreamer. Den fortæller historien om en hestetosset lille pige og hendes mission for at rehabilitere en skadet hest. Baseret på en ... ja.

 

Copyright Ridehesten.com

 

12. The Horse Whisperer

Hestehviskeren er en film om en hestetræner (Robert Redford), der hjælper en ung pige (Scarlett Johansson) og hendes hest på vej mod bedring efter en traumatiserende rideulykke.

 

Copyright Ridehesten.com

 

13. The Derby Stallion

Medvirkende er en ung Zac Efron. The Derby Stallion udforsker båndet mellem en tidligere træner og en trodsig 15-årig dreng med en passion for heste.

 

Copyright Ridehesten.com

 

14. All Roads Lead Home

All Roads Lead Home følger det livsændrende forhold mellem en pige, en hest og en hund (alias den hellige Treenighed) efter en tragisk ulykke.

 

Copyright Ridehesten.com

 

15. Horse Sense

Horse Sense fortæller historien om to fætre og deres månedlange eventyr på familiens ranch.

 

Copyright Ridehesten.com

 

16. Virginia’s Run

Efter moderens død i en rideulykke, følger man en teenagepiges bekymringer for føllet til hendes mors hest.

 

Copyright Ridehesten.com

 

17. A Horse For Danny

Handler om en ung pige og hendes søgen efter en vinderhest til hendes hestetræner onkel.

 

Copyright Ridehesten.com

 

18. Running Free

 

Running Free fortæller historien om en arabisk hingst født til fangeskab under første verdenskrig, og en drengs stræben efter at sætte ham fri.

 

Copyright Ridehesten.com

 

19. Black Beauty

Finder sted i 1870 's England. Black Beauty er en livshistorie om en hingst og helt klart en familie favorit.

 

Copyright Ridehesten.com

 

20. Flicka

Medvirkende Tim McGraw. Flicka handler om en ung piges forsøg på at tæmme en vild mustang og gøre den til hendes egen, samtidigt skal hun bevise for hendes far, at hun har det der skal til for at overtage familiens ranch.

Copyright Ridehesten.com

 

21. Something to Talk About

Denne 1995 stjernespækkede film med Julia Roberts og Dennis Quaid følger Grace (Roberts), datter af en hesteopdrætter (Robert Duvall), efter at hun finder ud af hendes mand har haft en affære. (Nok mest for voksne)

 

Copyright Ridehesten.com

 

22. All the Pretty Horses

Baseret på den rørende roman af Cormac McCarthy. All tje Pretty Horses handler om Matt Damon som en Texas Rancher på en intens rejse til Mexico efter sin fars død.

 

Copyright Ridehesten.com

 

23. Wild Hearts Can’t Be Broken

Wild Hearts Can’t Be Broken, er historien om en teenage der stikker af hjemmefra under depressionen. Hun får arbejde i stalden hos en pige som laver hæjdespring til hest. Hun drømmer selv om, en dag at kunne gøre det samme.

 

Copyright Ridehesten.com

 

24. Moondance Alexander

En livlig teenager finder en forsvunde pinto pony og afleverer den tilbage til sin ejer. Hun overbeviser ejeren om at ponyen har potentiale til at blive en mesterspringer, og ejeren træner hende og ponyen til Bow Valley Classic.

 

Copyright Ridehesten.com

 

25. Ruffian

Den sande historie om den legendariske hoppeplag Ruffian, og hendes stjernestatus i 1970'erne, frem til hendes tragiske undergang på vædeeløbsbanen.

 

Copyright Ridehesten.com

 

26. Two Bits and Pepper

Når to piger bliver kidnappet for løsepenge. Planlægger deres heste, Two Bits og Pepper,  en plan for at redde dem. Er ikke baseret på en sand historie.

 

Copyright Ridehesten.com

 

27. Saving Winston

En teenager med problemer finder en hest med problemer og de to sammen for at finde vejen til en løsning sammen.

 

Copyright Ridehesten.com

 

28. The Silver Brumby

En mor fortæller sin datter en historie om Prince of the Brumbies, som var vildtlevende heste i Australien. Den The Brumby burde kunne finde sinhelt egen plads, men trues som fordi én mand forsøger at indfange og tæmme den.

 

Copyright Ridehesten.com

 

29. The Long Shot

En kvinde og hendes datter flytter til Colorado efter at hendes mand forlader hende. Hun finder fred og helbredelse (og måske lidt kærlighed), mens hun arbejder på en hestegård og ender med at deltage i en konkurrence med store præmier.

 

Copyright Ridehesten.com

 

30. Misty

To søskende bestemt sig for at ville eje en vild hest ved navn The Phantom. Phantom er fanget i byens årlige roundup for at tynde ud i flokken, og de to søskende skal overbyde alle. Phantom har en overraskelse til børnene: et føl ved navn Misty. Faderskabstest venter.

 

Copyright Ridehesten.com

 

31. Racing Stripes

En zebra tror, han er en væddeløbshest i denne charmerende komedie. Med hjælp fra en teenagepige, kæmper den for at opfylde sin væddeløbsdrøm og acceptere sig selv for hvem han virkelig er.

 

Copyright Ridehesten.com

 

32. In Pursuit of Honor

I Pursuit of Honor fortæller historien om en amerikansk kavaleri soldat, der trodser ordrer ved at nægte at slagte sine heste.

 

Copyright Ridehesten.com

 

33. The Horse Boy

The Horse Boy er en inspirerende dokumentarfilm baseret på selvbiografi af en fars rejse for at hjælpe sin autistiske søn.

 

Copyright Ridehesten.com

 

34. Dark Horse

Dark Horse er en  film om en teenager der er dømttil samfundstjeneste i en lokal stald. Når tragedien rammer, lærer pigen mere om styrke og mod end nogensinde før.

 

Copyright Ridehesten.com

 

35. Casey’s Shadow

En dreng og hans far opfostrer et føl og træner det hele vejen til All American Quarter Horse Futurity.

 

Læs også

Karantæne? Her er seks hestefilm, du kan se gratis

16-03-2020 11:26, af Camilla Tiefensee Schrøder

Er du i humør til en god hestefilm, så er der heldigvis masser af god underholdning at finde på nettet, både gratis og lovligt – Vi har udvalgt et par spillefilm og dokumentarprogrammer om heste, der er værd at se

Juleferie på langs

24-12-2019 07:20, af Cecilia Lindahl

Du har formentlig taget hul på juleferien, og hvis du er så heldig, at du allerede har styr på alle julegaverne, rengøringen og julepynten, så kan du med god samvittighed smide dig på sofaen og se en god hestefilm. Ridehesten.com har samlet en række gode film, du kan vælge imellem

Krigsheste overlevede 100 år i ørkenen

11-06-2019 06:53, af Camilla Tiefensee Schrøder

Afrikas eneste bestand af vilde heste har overlevet barske vilkår i den namibiske ørken, siden de blev efterladt efter første verdenskrig. En dokumentarfilm, som i øjeblikket vises på DR, fortæller historien om de hårdføre heste

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Thomas Bach Jensen

Webredaktør og nyhedsvagt

Thomas Bach Jensen
20 33 86 83
tbj@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Sara Astrup: Et spark kan have store konsekvenser

01-08-2020 15:19, af Annika Knudsen Lorentsen

18-årige Sara Astrup blev i midten af juni sparket af en hest, og da hun så nyheden hvori pararytter Camilla Christiansen opfordrede folk til at tænke ekstra over sikkerheden, besluttede hun, at også hun ville dele sin historie med vores læsere – og selvom det kunne være gået meget værre for Sara, var det alvorlige kvæstelser den unge rytter pådrog sig

Fjordhest til Baltic Cup for første gang

31-07-2020 17:00, af Marie Helene Rigård Rohleder
Pony|

Fjordhesten Laustfin Skellerød og rytter Anne-Katrine Hjorthøj er ikke bange for at skille sig ud. De deltager til Baltic Cup hos CapaCity, som den første fjordhest nogensinde og bærer den gule fane højt  

Pararytter Camilla Christensen sparket ned

26-07-2020 11:00, af Marie Helene Rigård Rohleder

Den danske paradressurrytter Camilla Christensen blev i går sparket ned af en hest ude på folden. Hun opfordrer nu alle til at tage sikkerheden omkring hesten alvorligt, for der kan altid ske noget uforudsigeligt 

Dyrkningsforbud kan medvirke til flere giftige planter

02-08-2020 15:16, af Annika Knudsen Lorentsen

Fra 2022 indføres der et forbud mod at dyrke visse engarealer, og det kan betyde, at der fremover kan være større chance for, at marken, og dermed høet, indeholder giftige planter, da disse ikke kan fjernes kemisk. Brandbægere er en af de planter, som er et stort problem på de danske græsningsarealer, og planteavler Ann Louise Worsøe Jørgensen understreger, at det er vigtigt at gøre en indsats for at bekæmpe planten

Fuldt hus til Stutteri Pilekær

26-07-2020 21:22, af Kristine Ulsø Olsen

Det var i dag dressurføllenes tur til at vise deres værd overfor dommerne ved Dansk Varmblods følskue i Region 4. Det blev en særdeles vellykket dag for Stutteri Pilekær som både stod bag dagens dressurbetonede hoppeføl og dagens dressurbetonede hingsteføl

Militaryhesten Lasse er gået bort

29-07-2020 15:48, af Kristine Ulsø Olsen

Mange har sikkert stødt på militaryhesten Lasse, som med Niels Goldschmidt i sadlen har vundet Hubertusjagten to gange og desuden været deltager ved DM hele ti gange. I går måtte 16-årige Lasse desværre aflives

Ridesporten: Du rider som du er

28-07-2020 14:07, af Merete Haahr

Er du aktiv indenfor ridesporten? Opfatter du dig selv som åben for nye idéer? Så er dressur måske lige dig. Trives du med at være i rampelyset? Så skal du måske deltage i flere ridestævner. Farer du let op og bliver gal? Tag det helt roligt, du bliver mere afklaret med årene. Et studie afslører en sammenhæng mellem personlighedstræk og forskellige typer af ryttere inden for ridesporten

Benedikte Rie Truelsen: Livsglæde betyder meget

02-08-2020 10:33, af Annika Knudsen Lorentsen

Den 21-årige nordsjællandske springrytter, Benedikte Rie Truelsen, har valgt at ride på fuldtid, da hun gerne vil bruge sin tid på det hun brænder for og elsker at arbejde med

Knapt 100 føl mødtes i Ikast

01-08-2020 20:56, af Kristine Ulsø Olsen

Dansk Varmblods region 6 inviterede i dag til deres årlige følskue i Ikast, hvor både spring - og dressurfølene viste høj kvalitet. Norske Madeleine Scarlett købte DV-føllet Santino B bare tre dage gammel via billeder på Facebook og det skulle vise sig at være et godt køb, da han i dag blev dagens dressurbetonede hingsteføl

Verdensmesterskaberne på Zangersheide er aflyst

30-07-2020 15:50, af Kristine Ulsø Olsen

Det er netop offentliggjort at verdensmesterskaberne for 5-, 6- & 7-års heste der hvert år afholdes på Zangersheide, er aflyst som følge af corona situationen