Hesteuddannelse reformeres

06-09-2015 13:00

Niels Kinch Clemmesen

De kommende generationer af beridere vil få nye kompetencer med i sadeltaskerne

Copyright Ridehesten.com
Arkiv

 For at blive optaget på berideruddannelsen skal du have gennemført grundforløb 2 på Jordbrugets Uddannelsescenter i Malling. Skolen er en erhvervsskole, og er derfor omfattet af regeringens reformer på området. Det får direkte betydning for eleverne, da de nu skal have bestået folkeskolens afgangseksamen i dansk og matematik, med minimum-karakteren 02 for at kunne blive optaget. Derudover skal eleverne som noget nyt have eksamensfaget ”kommunikation og formidling” samt ”bevægelse og idræt.” Det er nu også blevet et krav, at skoledagen dagligt skal indeholde 45 minutters bevægelse som en del af undervisningen. Hvis man som elev kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, skal man begynde på grundforløb 1. Hvis det er mere end et år siden, at folkeskolen er afsluttet, kan man gå direkte til grundforløb 2, som altså er adgangsgivende til berideruddannelsen. 

Grundforløb 1 

På Grundforløb 1 lærer du, hvordan en arbejdsplads fungerer. Du arbejder sammen med andre om at planlægge og udføre praktiske projekter, og du lærer om din kommende rolle på arbejdsmarkedet. Du skal derudover også have eksamensfaget ”kommunikation og formidling.” Efter Grundforløb 1, som varer 20 uger, fortsætter du direkte på Grundforløb 2. 

Grundforløb 2 

På Grundforløb 2 går du for alvor i gang med den uddannelse, du har valgt. Du skal også have dit traktorkørekort og fagene førstehjælp, naturfag og biologi eller matematik, og der er selvfølgelig stadig masser af praktisk arbejde på skemaet. Efter Grundforløb 2 er du klar til at begynde i din første praktik eller søge optagelse på berideruddannelsen. 

Disse tiltag skal være med til at ruste de nyudklækkede beridere, både i at udanne ryttere og heste, men også at lave markedsføring, for eksempel ved salg af heste eller andre ydelser. Hvis man skal være berider, er der så meget mere man skal end at ride.

 

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing