Hingsten Connery er død

04-04-2018 13:37
Avl

Den i DV kårede trakehnerhingst Connery er død i en alder af 20 år. Det meddelel Gestüt Poll - Hörem på deres facebookside

Copyright Ridehesten.com
Connery var fløjhingst i Herning i 2004.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Trakehnerhingsten Connery e. Buddenbrock/ Karo As er i dag mest kendt som far til Hubertus Schmidts Grand Prix-hingst Imperio (trak. MF: Balfour xx), der var reserve til det tyske dressurhold, der vandt guld ved OL 2016 i Rio de Janeiro.

Connery selv blev præsenteret for de danske avlere  ved Dansk Varmblods hingstekåring i Herning 2004, hvor han var seks år gammel og blev fløjhingst blandt de ældre hingste.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Hvad der gjorde den ædle og højstillede Connery interessant afstamningsmæssigt var ikke blot hans succesfulde far Buddenbrock, men også en stærk hoppestamme, hvor hans mormor Cornau er mor til den kendte elitehingst og ridehesteproducent Consul.

Sportsligt blev Connery med succes i M-klasserne redet dels af ejeren  Katrin Poll og senere af berider Anna-Sophie Fiebelkorn.

Hans virke i den danske avl blev sparsom og med den største del afkom i trakehneravlen. I tysk regi blev han far til 242 registrerede konkurrenceheste, skriver St. Georg, og af dem er 12 succesfulde i S-dressur. Han har også beriget militarysporten med den tidligere UVM-guldvinder Charlie Weld (Kai Rüderer). 12 kårede sønner er det også blevet til og 46 avlshopper.

Læs også

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner