Indmarchen var en stor oplevelse

06-08-2016 15:52
OL

Agnete Kirk Thinggaard fandt at oplevelsen under indmarchen ved åbningen af OL var en fantastisk oplevelse, ikke mindst fordi hun vidste at familie og venner sad derhjemme og fulgte med

- Vi havde fået os sneget op foran alle de andre, og holdt os tæt på Caroline med fanen, så vi var sikker på at komme i foreste række, fortæller Agnete Kirk Thinggaard om åbningsceremonien og den danske indmarch. - Jeg havde lovet børnene derhjemme at jeg ville vinke. Det var en stor, stor oplevelse, det var det, understreger hun. Dog også en blandet oplevelse, for der er meget ventetid for atleterne ude bagved, og de får intet med af selve det spektakulære show. Så der er meget ventetid for få øjeblikkes intense oplevelser, men selvom det var mange timers venten, var det så stor en oplevelse at Agnete understreger, at den ville hun absolut ikke have været foruden. Og at se faklen blive tændt var enormt rørende, fortæller hun.

- Hele suset når man går ind, og ved, at der sidder så mange derhjemme, venner, familie og andre og er begejstret over man kommer ind der som dansk altet. Det er ret fantastisk at opleve. Og så er man lige pludselig i samme båd, som håndbolddrengene og Caroline Wosniacki og alle andre sportsfolk, som man ellers kun følger på nettet og tv i deres sportsgrene. 

Rytterne har oplevet en stor interesse fra de andre atleter, de vil vide mere om dressursporten, hvordan hestene kommer til Rio og om staldforholdene med meget mere. - Det er jo ikke så mange der ved noget om vores sport, så der er fantisk rigtig mange af de andre atleter, som vil vide noget mere om, hvordan hestene står opstaldet, hvordan vi træner med mere, så vi får noget snak og hygger os sammen. Vi er et stort fælles hold.

Der går mange rygter om de dårlige forhold i OL byen til det svarer Agnete: - Ved du hvad, vi har ikke brugt 5 minutter på at brokke os over noget. Selvfølgelig er det ikke overhovedt på nogen måde luksus, og der er mange ting som ikke er, som man kunne ønske de var, men vi har vaægt fra starten af ikke at holde fokus på det. Vi har fokus på at det er en helt fantastisk stald til vores heste, og de har det godt og banerne er ok og banerne fungere og transporten til og fra fungerer upåklagegeligt. Så der er rigtig mange ting som fungerer i forhold til stævnet, så at vi skal bo lidt anderledes end vi gerne ville, det klarer vi også. Man vænner sig til det og finder ud af, hvor på buffeten der er noget mad man kan lide, fortæller Agnete med et smil.  Vi hygger os og har det godt!

Nu er Michael Stevn, Agnetes træner kommet, så nu er teamet på plads, men Jojo AZ var lidt træt i kroppen i dagens træning, så nu får hestene en fridag i morgen. Det er sidste mulighed inden det går løs med den mere skrarpe og krævende træning inden første konkurrencedag på onsdag. Den træningsfrie dag benytter rytterne så til at komme på en sejltur sammen, for lige at klare hovedet og selv lade op til konkurrencerne. - Det er rart lige at opleve noget andet. Der er meget gang i den hele tidne og meget hurlumhej, så den fridag til heste og ryttere er tiltrængt.

- Mandag tirsdag skal vi træne for fuld hammer, og pudse alle øvelserne af, for indtil nu har det været meget løsgørende grundarbejde. Efter dyrlægekontrollen på mandag bliver holdet fordelt, hvem der skal ride den første og anden dag. 

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald