International springhoppe tilbage til avleren

11-10-2019 16:44

I dag er en stor dag for opdrætterparret Elsebeth Jepsen og Jens Peter Johansen, da det er dagen, hvor deres opdræt, Damgårdens Extens, er vendt hjem til stutteriet efter en international springkarriere

Copyright Ridehesten.com
Tidligere ejer og rytter af hesten, Lisaa Appelfeldt, med Damgårdens Extens, der er tilbage på Damgården. Foto: Privat

17-årige Damgårdens Extens e. Crelido/ Aleksander er opdrættet af Elsebeth Jepsen og Jens Peter Johansen ved Støvring, og de har nydt at følge den følsomme og velspringende hoppe i dens internationale karriere i S-springning, hvor højdepunkterne har været dens tid med danske Linnea Ericsson-Carey.

Efter salget til Sverige fik Extens nogle gode placeringer med Peder Fredricson, men ekvipagen fandt aldrig helt melodien, og Extens har så rundet sin internationale karriere af med forskellige yngre svenske ryttere og har også her opnået flere topplaceringer. Hun har særligt med Linnea Ericsson-Carey bevist sin kvalitet, og nu skal hun forhåbentligt være mor til næste generations springheste på Damgården. 

Copyright Ridehesten.com
Linnea Ericsson-Carey og Damgårdens Extens. Foto: Ridehesten.com/Stine Gertsen

Elsebeth Jepsen og Jens Peter Johansen er primært kendte som dressurhesteavlere, men de glæder sig til at lave springheste igen. I afstamningen bag Crelido/ Aleksander ligger Wahnfried/Monolith OX, så springevnerne og "blodet" er godt forankret i hendes afstamning.

Ved siden af deres varmblodsavl har Elsebeth og Peter i mange år opdrættet sportsponyer, og i den forbindelse har de arbejdet sammen med rytteren Julie Bjerregaard, der har udviklet sig til en habil springrytter. Avlerparret og Julie har mange gange talt om, hvor fantastisk det ville være en dag at få Extens hjem.

Derfor var det kærkomment, da de fornyligt blev tilbudt af de svenske ejere at købe hesten hjem. I første omgang er det meningen, at Julie skal holde Extens i god form, og så er drømmen at ifole hende til foråret.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen