Jeg lever det liv, jeg gerne vil

07-07-2019 10:00

Charlotte Jorst figurerer regelmæssigt her på Ridehesten.com og i magasinet Ridehesten som køber af højt profilerede Grand Prix- eller ungheste fra Helgstrand Dressage. Nu har hun igen været på indkøb i Danmark, men hvem er hun, den dansk/amerikanske rytter

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

I 2012 blev Henrik og Charlotte Jorst milliardærer på at sælge deres livsværk Skagen Ure, en virksomhed de selv har opbygget helt fra bunden. Charlotte har redet sin barndommen, og heste har gennem hele livet været en vigtig del af hendes dagligdag. Dog måtte hun stille hesteinteressen i bero i de år, hvor hun og Henrik opbyggede firmaet Skagen Design i USA og Europa.

– En af de største omkostninger ved at starte Skagen op var rent faktisk savnet af hestene, hyggen og trygheden ved at omgås heste til hverdag, fortalte Charlotte til magasinet Ridehesten, da vi i september 2005 bragte en artikel om Charlotte efter et besøg hos hende i Reno. Dengang havde Charlotte to dressurheste i stalden, og hun forventede at nå Prix St. Georges-niveau med den ene. Hun udtalte dengang, at hun havde som mål at få en karriere som Grand Prix-rytter. Og dengang som nu drømmer hun om en landsholdsplads til et internationalt mesterskab.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Nintendo startede karrieren

Det var med købet af Negro-sønnen Nintendo hos Helgstrand Dressage tilbage i efteråret 2013, at Charlottes OL-ambitioner for alvor fik vinger. Sammen med ham har hun opnået masser af Grand Prix-erfaring, og hun har siden indkøbt flere Grand Prix-heste og talentfulde yngre dressurheste hos Helgstrand Dressage, senest OL-rytter Anna Kasprzaks Quarton.

Læs hele historien om Charlotte Jorst og de mange Helgstrand-heste i denne måneds udgave af magasinet Ridehesten.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen