Johanne: Jeg vil aldrig glemme det

12-03-2023 09:14

Annika Knudsen Lorentsen

Fredag og lørdag var Johanne Kofod Jensen en af dem, der deltog i gallashowet ved Dansk Varmblods Hingstekåring, og hun fortæller, at det var en helt særlig oplevelse

Copyright Ridehesten.com
Johanne og Frida. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

– Det var en helt vanvittig oplevelse at prøve at ride i et gallashow, som man har siddet og set siden, man var helt lille, indleder Johanne Kofod Jensen, som var en af de ryttere der red rundt i arenaen, mens der blev vist billeder af tidligere stjerner, som ikke længere er blandt os. 

Johanne er 17 år, og hun er en del af juniorlandsholdet i dressur med sin hest Frida Gold. Det var netop repræsentanter fra landsholdstrupperne, der red i indslaget, hvor Johanne deltog under gallashowet. 

– Det var en fantastisk følelse at komme ind i det flotteste lys og et begejstring publikum. Jeg smilede hele vejen rundt, og det er klart en oplevelse, som jeg aldrig vil glemme. 

Copyright Ridehesten.com
De unge ryttere. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Spændt på hestens reaktion
Det er ikke en hvilken som helst kulisse man skal ride i, når man deltager i gallashowet i Jyske Bank Boxen under Dansk Varmblods Hingstekåring, og det betød da også, at Johanne var ganske spændt. 

– Jeg var en smule skeptisk i forhold til, hvordan Frida ville tage det inde i den store arena, for hun kan i forvejen godt blive lidt frisk i galoppen. Vi startede rigtig pænt ud, men i galoppen, fik Frida lige lavet et par bukkespring inden hun valgt til ro igen. Da vi skulle ride ind igen, mens publikum klappede, var hun dog lidt anspændt, og vi fik lavet en ikke planlagt piaffe på vej ud af arenaen, forklarer Johanne, som dog understreger, at det var en stor oplevelse. 

– Stemningen var i top, alt var planlagt til punkt og prikke, og det betød så meget, at publikum var så meget med, og leverede sig ind i teamet A Sky Full of Stars. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner